Slovenija
44 ogledov

Da vam v glavo ne prileti ledena konica

Padajoči sneg
1/5
Žurnal24 main
V času višjih temperatur se je zelo povečala nevarnost padajočega snega in ledu na pločnike in ceste.

"Ljubljana je polna opozoril o nevarnosti padajočega snega, a se ljudje zanje sploh ne zmenijo in hodijo mimo njih kot na poleten dan," o nezavedanju nevarnosti v prestolnici pravi naša bralka. 

V zadnjih dneh so se pod žlebovi stavb nabrale tudi po meter in več dolge ledene sveče, ki skupaj z mokrim snegom predstavljajo veliko nevarnost. 

Odgovornost za varnost v neposredni bližini stavb je tudi na strani lastnikov, ki morajo poskrbeti k ustrezno odstranitev nevarnosti na lastne stroške. Padli sneg in led morajo odstraniti, nikakor pa ga ne smejo metati na vozišče.

Če se pripeti nezgoda in sveča na koga pade, so tako odgovorni lastniki, ker jih niso odstranili oziroma pooblastili upravnika. 

Enovitega predpisa na ravni države glede odstranjevanja snega in ledu sicer ni, ima pa to praviloma rešeno v svojih odlokih vsaka občina po svoje. Kazni za neočiščeno streho in žlebove se gibljejo od okoli sto pa vse tja do tisoč in več evrov.

Pešci, bodite med hojo še posebno pozorni in se izogibajte izpostavljenim mestom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.