Slovenija
115 ogledov

Ledena dežela tokrat v mistični čas Slovanov

Ledena dežela
1/10
Saša Despot
Ob Vodnem mestu Atlantis se spet odpira Ledena dežela, ki se letos vrača v čas Slovanov.

V kristalno čist led izklesane slovanske bogove si boste lahko ogledali v Ledeni deželi, ki v petek, 18. novembra odpira svoja vrata. Na 200 kvadratnih metrih in pri -5 stopinjah Celzija si boste lahko ogledali v 60 ton ledu izklesane like. 

Osrednji lik razstave je Perun, bog strele in groma. Družbo mu delajo boginja življenja Živa, bog podzemlja Veles in ostali bogovi. Ne manjka niti Črtomir, ki se bo boril za ohranitev stare vere. 
Za najmlajše obiskovalce so pripravljena ledena igrala, medtem ko je za starejše obiskovalce poskrbljeno v ledenem baru. 

Ledeni kipi, ki letos tvorijo Ledeno deželo, so plod dela slovenskih, dveh katalonskih in finskega kiparja ter umetnice iz Rusije. Ekipa je mesec dni na temperaturi -5 stopinj Celzija ustvarjala z motornimi žagami, rezkarji, dleti in ročnimi žagami. 

Ledena dežela bo odprta od ponedeljka do srede od 12. do 19. ure, v četrtek in petek od 12. do 21. ure ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 21. ure. Vstopnina je 7 evrov za odrasle, 5 evrov za otroke, 15 evrov stane družinska vstopnica (2+ 2 ) in 21 evrov vstopnica za velike družine (2+4). Razstava bo odprta do 5. marca 2017.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.