Šport > Nogomet
62 ogledov

Legenda Celja končala kariero

Sebastjan Gobec in ostali igralci Celja imajo od torka naprej novega trenerja. ( Žurnal24 main
Po osemnajstih letih na slovenski prvoligaški sceni in po 488 odigranih tekmah se od aktivnega igranja nogometa poslavlja Sebastjan Gobec, ki je praktično vso svojo kariero igral za NK Celje.

Sebastjan Gobec bo svojo poslovilno tekmo imel 6. julija, ko bo na Areni Petrol gostoval danski FC Copengahen, kjer bo v prihodnje igral Benjamin Verbič.

Vsaka zgodba ima svoj začetek in tudi svoj konec, kar velja tudi za 36-letnega Gobca, ki bo v zgodovino slovenskega nogometa in celjskega nogometnega kluba zapisan kot igralec, ki je absolutni rekorder po številu nastopov v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Gobec se je v četrtek, po izjemni sezoni, v kateri so celjski nogometaši osvojili drugo mesto na prvenstveni lestvici in postali pokalni podprvaki, tudi uradno poslovil od aktivnega igranja.

Bočni branilec je v celjskem dresu zbral izjemnih 488 ligaških nastopov, odigral kar 40.521 igralnih minut in dosegel 37 zadetkov. V minuli sezoni je Gobec prevzel posebno vlogo v četi Simona Rožmana, saj je s svojimi neprecenljivimi izkušnjami postal mentor mladim celjskim nogometašem, kljub temu pa je v tem času zbral še 16 nastopov in dosegel zmagoviti zadetek proti Kopru. Ko je bilo moštvu najtežje, je vstopil v igro in s svojo mirnostjo poskrbel za želen zaključek tekem.

"Nobeno slovo ni lahko, še posebej v mojem primeru, ko sem bil del tega kluba skoraj dve desetletji. V tem času je postal nogometni klub Celje moja družina. Z njim sem preživljal lepe in malce manj lepe trenutke, vseeno pa ob pogledu na preteklost v mojih mislih ostajajo le čudoviti trenutki. O slovesu sem razmišljal že lani, a sem se nato ob pogovoru z vodstvom kluba ter tudi s trenerjem Simonom Rožmanom odločil, da kariero v malce drugačni vlogi podaljšam še za eno sezono. Nikakor mi ni žal, saj sem bil znova del čudovitega moštva, ki je dihalo kot eno. Ta sezona je bila morda najlepša v moji karieri, saj so med vsemi v klubu vladali izjemno dobri odnosi, vse to pa smo nadgradili tudi na igrišču," je ob koncu kariere dejal 36-letni Gobec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.