Šport > Nogomet
64 ogledov

Legenda napovedala slovo

buffon Profimedias
Gianluigi Buffon namerava le še eno leto stati med vratnicama.

Italijanski nogometni vratar, 39-letni Gianluigi Buffon, je danes sporočil, da bo prihajajoča sezona njegova zadnja v blesteči karieri. Podaljšal jo bo le, če bo v prihodnji sezoni z Juventusom osvojil ligo prvakov.

"Da, lahko potrdim, da bo to moja zadnja sezona. Pred mano je še nekaj pomembnih tekem, kariero pa bi rad končal na svetovnem prvenstvu v Rusiji," je v pogovoru za televizijski športni program Sky Sport 24 dejal Buffon.

Za Buffona bo svetovno prvenstvo v Rusiji, seveda, če se bodo Italijani nanj uvrstili, trenutno imajo po šestih krogih na drugem mestu 16 točk, kolikor jih ima tudi vodilna Španija, že šesto v njegovi blesteči karieri, ki pa bi jo morda vendarle lahko podaljšal še za eno.

"Če bomo z Juventusom osvojili ligo prvakov, bi jo podaljšal še za eno, da bi s svojim klubom skušal priti še do naslova svetovnega klubskega prvaka," si je še pustil odprta vrata neuničljivi Buffon, ki je za italijansko reprezentanco do zdaj branil že na 169 tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.