Šport > Nogomet
16 ogledov

Legenda še naprej za Romo

Francesco Totti AS Roma Torino EPA
Legendarni Francesco Totti bo tudi v naslednji sezoni nosil dres sinov volkulje.

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant in dolgoletni kapetan Rome Francesco Totti bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres trikratnih italijanskih državnih prvakov, ki so minulo sezono končali na tretjem mestu, in bo igral v ligi prvakov.

V minuli sezoni je imel Totti kar nekaj sporov s trenerjem Lucianom Spallettijem, zato je bilo dolgo vprašanje, ali bo še nadaljeval kariero v klubu, v katerem igra vse od leta 1989, ko je iz Lodigianija prestopil v mladinsko ekipo Rome. Vendar je zdaj vseh dvomov konec, saj je vodstvo kluba danes sporočilo, da bo s svojim kapetanom še za eno leto podaljšalo pogodbo.

Totti, ki bo decembra praznoval svoj štirideseti rojstni dan, je v dresu Rome v serie A prvič zaigral leta 1993. Do zdaj je v njej za "sinove volkulje" igral na 601 tekmi, dosegel pa je 248 golov. Pred njim sta po številu nastopov v elitni italijanski ligi le še Paolo Maldini, ki je za Milan igral na 647 tekmah, in Argentinec Javier Zanetti s 617 nastopi za Inter.

Je tudi drugi strelec vseh časov v Serie A, več golov od njega je dosegel le Silvio Piola, ki je igral v letih 1929 -1954 in na 537 tekmah zabil 274 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.