Šport
17 ogledov

Legendarni Daneu na panojih in tribunah

Ivo Daneu slovenski navijači Las Palmas Mundobasket
1/8
Simon Maljevac
S sobotno zgodnjepopoldansko tekmo med Angolo in Južno Korejo se je začelo košarkarsko dogajanje v "slovenski" skupini na svetovnem košarkarskem prvenstvu v Španiji. Vrhunec dneva je bila tekma med Slovenijo in Avstralijo, ki jo je v živo spremljal tudi Ivo Daneu.

Že dan pred prvo tekmo na Mudnobasketu je bilo košarkarsko dogajanje na ulicah Las Palmasa kar pestro. V navijaški coni je bila gneča že v popoldanskih urah, ko so na improviziranih igriščih prevladovali najmlajši, zvečer pa so kulinarične užitke preizkusili tudi malce starejši, ki so se družili ob ugodnih cenah piva in hitre prehrane. 

V restavracijah in barih ob mestni plaži Las Canteras je bilo moč opaziti številne Litovce, ki so ob polno obloženih mizah bučno kovali "taktiko" za obračune v Areni Gran Canaria ter veselo pozdravljali malce manj številčne slovenske navijače, ki so bolj ali manj hranili moči za tekmo proti Avstraliji.

Poznajo le Gorana Dragića

V navijaški coni so se organizatorji s posebnimi panoji spomnili tudi preteklih svetovnih prvenstev, na enem izmed njih pa je bil tudi portret Iva Daneua iz svetovnega prvenstva leta 1970 v Ljubljani. Legendarni košarkar se je odpravil na dolgo pot proti Kanarskim otokom in je bil včeraj že na tribunah kanarske košarkarske lepotice ter spodbujal slovenske košarkarje. Za pravo vzdušje so pričakovano skrbeli litovski in slovenski navijači, presenetljivo številčni pa so bili tudi Korejci in Angolci.

V manjšem številu so v Las Palmas pripotovali Mehičani, ki se po besedah članov enega od članov njihove navijaške skupine nadejajo uvrstitve v drugi krog tekmovanja: "Po našem mnenju bo prvo mesto v skupini osvojila Litva, druga bo Slovenija, tretja Avstralija, četrti pa bodo naši fantje. Upamo na zmagi proti Angoli in Južni Koreji, proti Slovencem pa težko upamo na uspeh. Sicer poznamo le Gorana Dragića, vendar vemo, da igrate zelo dobro košarko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.