Magazin > VIP
737 ogledov

Legendarni nemški igralec zlorabljal svojo hčer

Klaus Kinski Yotube
Pola Kinski, hčerka legendarnega nemškega igralca Klausa Kinskega, je razkrila, da jo je oče več kot 14 let spolno zlorabljal.

Klaus Kinski je mrtev že več kot 21 let, a šele zdaj je na dan prišla temna skrivnost, ki jo je razkrila njegova hčerka Pola. Ta je v intervjuju za nemško revijo Stern povedala, da jo je oče spolno zlorabljal več kot štirinajst let, začelo pa se je pri njenih petih letih. "Ignoriral je prav vse, tudi mene, ko sem se branila in mu rekla, da tega nočem početi," je razložila 60-letna igralka in dodala: "Preprosto mu ni bilo mar; vzel si je, kar je hotel."

Pola je Klausova starejša hčerka, rodila se mu je v zakonu z njegovo prvo ženo Gislinde Kühlbeck. Ko sta se njena starša leta 1955 ločila, je sprva živela pri mami, a se je odselila, ko je ta spoznala drugega moškega. Oče jo je že od majhnega jemal s seboj na snemanja po Evropi, česar se Pola ne spominja rada. Pogosto je kričal nanjo, metal stvari ob steno, jo posiljeval, nato pa ji kupoval draga darila. Pravi, da jo je oče spremenil v "svoj mali spolni objekt, priklenjen na svilen vzglavnik".

Živela v strahu

Klaus je umrl novembra 1991 in Pola je vse do takrat živela v strahu pred očetovimi izpadi. "Kadar sem gledala njegove filme, sem si mislila, da je v njih popolnoma takšen, kakršen je doma. Znašal se je nad vsakim, nikoli ni imel spoštovanja do drugih ljudi." Pola je o svojem težkem otroštvu napisala tudi knjigo, ki bo izšla konec januarja in obsega kar 300 strani. Pravi, da se je za pisanje odločila zato, ker je sita vseh, ki poveličujejo njenega očeta. "Tega nisem mogla več poslušati. 'Tvoj oče je bil genij, vedno sem ga oboževal!' To idealiziranje se je po njegovi smrti le še povečalo," je v intervjuju potožila Pola.

Informacija, da je Klaus zlorabljal hčerko, je nekaj novega, je pa bilo že od nekdaj znano, da je imel težave s temperametnom, kar se je kazalo tudi med intervjuji in snemanji filmov. Najbolj znan je izpad med snemanjem filma Mein liebster Feind (Moj najdražji sovražnik, op. p.), ki so ga snemali v Peruju; domorodci so bili nad njegovim obnašanjem tako šokirani, da so režiserju Wernerju Herzogu celo ponudili, da ga v njegovem imenu ubijejo. Herzog je ponudbo zavrnil in odgovoril, da ga še potrebujejo za snemanje. Njegov izpad lahko vidite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.