Šport > Košarka
12 ogledov

Legendarni ''Shaq'' postal nesmrten

shaquille o'neal
1/13
Reuters
V košarkarski dvorani Staples Center, domovanju Los Angeles Lakers, so upokojili dres s številko 34, ki jo je med letoma 1996 in 2004 nosil legendarni Shaquille O'Neal. ''Shaq'' se je pridružil druščini osmih košarkarjev, katerih dres že visi pod stropom dvorane.

Moštvo košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers je upokojilo dres s številko 34, ki jo je nosil center Shaquilla O'Neil. Eden najbolj prepoznavnih centrov v zgodovini lige je za jezernike igral od leta 1996 do 2004 in osvojil tri šampionske prstane (2000, 2001, 2002). ''Shaq'' se je po 19 letih profesioanlne kariere upokojil leta 2011.

Eden izmed vrhuncev večera je bil posnetek Kobeja Bryanta, ki je čestital svojemu nekdanjemu soigralcu: ''Neverjetno, kako čas beži. Lahko ti samo čestitam. Najbolj nadarjen fizični primerek, ki sem ga kdajkoli videl igrati to igro. Višina in okretnost. Naravni talent. Čestitam. Kar si naredil za to mesto, je zgodovinskega pomena. Vem, da si igral tudi za druge ekipe, a spominjali se te bomo po tekmah z LA Lakers. Tvoja številka je uradno postala nesmrtna. Zaslužiš si, uživaj,'' je povedal Bryant.

O'Neal je večer posvetil nedavno preminulemu nekdanjemu lastniku Lakers Jerryju Bussu. ''Če bi imel eno željo, bi bila, da bi Jerry lahko z nami proslavil to čudovito noč,'' je povedal 216 centimetrov visoki košarkar in se v nadaljevanju zahvalil svoji materi, očetu, otrokom, Philu Jacksonu, navijačem in celotni družini LA Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.