Šport > Nogomet
23 ogledov

Legendarni 'Stevie G' končal kariero

steven gerrard liverpool crystal palace EPA
Legendarni nogometaš Liverpoola in nekdanji kapetan angleške reprezentance Steven Gerrard je uradno končal svojo nogometno kariero.

Steven 'Stevie G' Gerrard je po skoraj dveh desetletjih končal kariero profesionalnega nogometaša. Vezist je pretežni del svojega življenja preživel v Liverpoolu, za katerega je igral od leta 1998 do 2015 in osvojil osem velikih lovorik. V lanski sezoni bil član nogometnega kolektiva iz mesta angelov Los Angeles Galaxy.

''Imel sem izjemno kariero in hvaležen sem za vsak trenutek, ki sem ga preživel pri Liverpoolu, angleški reprezentanci in ekipi LA Galaxy. V najstniških letih sem izpolnil otroške sanje in oblekel slavni Liverpoolov rdeči dres. Ko sem novembra 1998 debitiral proti Blackburn Rovers, si nisem predstavljal, kaj se bo zgodilo v naslednjih 18 letih. Srečo imamo, da sem doživel toliko vrhuncev. Ponosen sem, da sem za Liverpool odigral več kot 700 tekem in da sem klubu pomagal na Anfield vrniti velike lovorike. Čutim se priviligiranega, da sem na mednarodni ravni odigral 114 tekem za Anglijo in opravljal vlogo kapetana svoje države. Tega sem bom vedno spominjal z velikim ponosom. Veselim se prihodnosti in menim, da lahko nogometu še veliko ponudim. Privoščil si bom nekaj časa za razmislek, kmalu pa bom oznanil načrte za naslednje obdobje moje kariere,'' je uradni izjavi zapisal Gerrard.

Gerrard je za Liverpool odigral 710 tekem in dosegel 186 golov. Osvojil je Ligo prvakov, pokal UEFA, evropski superpokal, šest domačih lovorik, med katerimi pa na njegovo veliko žalost ni naslova državnega prvaka. Evropska nogometna zveza ga je leta 2005 razglasila za nogometaša leta. Za reprezentanco je odigral 114 tekem, dosegel pa 21 golov. Zadnjo tekmo je odigral v dresu ameriške ekipe Los Angeles Galaxy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.