Magazin > VIP
174 ogledov

Leonard Cohen: Menedžer razkril vzrok smrti

leonard cohen Profimedias
Da je Leonard Cohen umrl, so sporočili šele štiri dni po njegovi smrti.

Robert Kory, menedžer glasbene legende Leonarda Cohena, je povedal, da je pevec umrl v noči na 7. november. Cohen je tistega dne v svoji hiši padel, umrl pa je v spanju, je še razkril.

Prejšnji mesec je Cohen pri 82 letih izdal svoj zadnji album You Want It Darker. Svojo najbolj znano pesem Hallelujah je menda pisal pet let, na neki točki je bil tako obupan, da je v hotelski sobi z glavo tolkel ob tla, poroča Reuters.  

Sledil svoji ljubezni

Poleti je umrla njegova dolgoletna ljubezen in muza, Norvežanka Marianne Ihlen, ki jo je spoznal leta 1960 v Grčiji. On je bila tudi inspiracija za pesem So Long, Marianne.

Ko je izvedel, da ima Marianne le še nekaj dni življenja, ji je poslal elektronsko pošto: "Marianne, mislim, da je prišel čas, ko sva še tako stara in najina telesa razpadajo, mislim, da ti bom zelo kmalu sledil." Dva dni kasneje je po elektronski pošti izvedel, da je umrla, potem ko je prebrala njegovo sporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.