Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Umrl je Mr. Spock

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Leonard Nimoy, igralec, ki je v postal slaven zaradi vloge Mr. Spocka - pol človeka - pol Nezemljana v filmu Zvezdne steze je v petek umrl na svojem domu na Bel Airu v Los Angelesu. Star je bil 83 let.

Leonard Nimoy je bolehal za kronično obstruktivno pljučno bolezen, ki je bila že v zadnji fazi, zaradi česar so ga pred dnevi odpeljali v bolnišnico, je pojasnil njegov sin Adam. O svoji bolezni je igralec javnost obvestil že lani, ko je pojasnil tudi, da se že 30 let ni dotaknil cigarete.

Oče mu je rekel, da bo postal potepuh

Igralec se je rodil 26. marca leta 1931 v Bostonu kot sin judovskih priseljencev iz Ukrajine. Njegov oče, Max Nimoy mu je dejal naj odmisli svoje sanje o svetu "šovbiznisa", saj bo tako končal na cesti s potepuhi.

Mr. Spock, ki ga je uprizoril v Zvezdnih stezah, naj bi bil sin "človeka" po materini strani in Nezemljana iz planeta Vulcan po očetovi strani. Prebivalci Vulcana so ugotovili ,da je čista logika edini način, da lahko preživijo. Mr. Spock je imel na zaslonih kožo obarvano v zeleno barvo, imel je pričesko postriženo na "čelado" in špičasta ušesa.

Številni ljubitelji znanstvene fantastike menijo, da brez Nimoyja ne bi moglo biti Zvezdnih stez. Nimoy je poleg vloge Mr. Spocka režiral še šest filmov in napisal sedem pesniških zbirk. Bil je tudi navdušen fotograf. Nimoy je napisal dve avtobiografiji: “I Am Not Spock” leta 1975 in “I Am Spock” dvajset let kasneje.

Komentarjev 2
  • JohnSmith30699 08:02 28.februar 2015.

    Tako je, nekateri zivimo v enem pravljicnem svetu kjer je pomembnejse od denarja "the betterment of man kind". RIP LiveLongAndProsper

  • mph 19:57 27.februar 2015.

    Vem, da vsak enkrat umre, ampak to pa je zame žalostna novica, Star Trek mi je bila od zmeraj najljubša SF nadaljevanka (vse serije, od prve do zadnje), še celo bolj kot Star Wars. Morda je bil Nimoy zaščitni znak ...prikaži več ST še bolj kot vsi ostali. RIP.