Svet
55 ogledov

VIDEO: Leopard zataval v poslopje šole, napadel šest ljudi

leopard Žurnal24 main
V indijskem mestu Bangalore je v nedeljo v tamkajšnjo šolo zataval leopard. Pristojni so se kar deset ur mučili, da so mačko obvladali.

V poskusih, da bi leoparda ujeli, je bilo poškodovanih šest ljudi – znanstvenik, trije gozdni delavci, učitelj in televizijski kamerman. Po desetih urah jim je osem letnega leoparda vendarle uspelo obvladati s pomirjevali. Prepeljali so ga v bližnji park Bannerghatta.

 

Preplah so sprožili varnostniki, ki so na varnostnih kamerah opazili žival, ki je vstopila v šolsko poslopje. Na video posnetku lahko vidimo, kako leopard teče okoli bazena, nato napade moškega, ki je poskušal pred njim zbežati prek žičnate ograje.

"To je bil dolgotrajen boj z lepoardom, ki nam ga je nazadnje vendarle uspelo ujeti," je povedal predstavnik policije in dodal, da se žival kljub pomirjevalom, ki so jih ji dali, dolgo ni umirila.

Osebje, ki skrbi za varnost v bližnjem naravnem parku, je povedalo, da je leopard najverjetneje prišel iz gozda v bližini šole.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.