Šport
65 ogledov

Lepa Ana ne bo več igrala za Srbijo

ana ivanović EPA
Nekdanja prva igralka sveta Ana Ivanović se je zaradi nevzdržnega pritiska javnosti in novinarjev dokončno poslovila od srbske teniške reprezentance.

Lepa Ana, kot se glasi vzdevek nekdanje številke ena svetovnega tenisa Ane Ivanović, je srbsko teniško zvezo (TSS) obvestila, da ne bo več igrala za državno reprezentanco. Krovna teniška organizacija v Srbiji je naredila vse, da bi svojo prvo zvezdnico prepričala v nasprotno, vendar se to ni in tudi ne bo zgodilo.

Ana Ivanović | Avtor: EPA EPA
Ivanovićeva je kot glavni razlog za umik iz reprezentance navedla neprestane pritiske javnosti, medijev in samooklicanih teniških strokovnjakov, ki do nje niso pokazali razumevanja niti takrat, ko je igrala, kaj šele takrat, ko ni.

Kapetanka srbske izbrane vrste Tatjana Ječmenica je izrazila razočaranje ob slovesu najvišje rangirane srbske igralke, a dodala, da razume njeno odločitev.

''Prejela sem informacijo, ki je ne obsojam. Žal mi je, da je ne bo z nami, saj smo z njo močnejša ekipa. Kot selektorki mi ne preostane drugega, kot da spoštujem njeno odločitev, kot tudi odločitve vseh drugih igralk,'' je dejala kapetanka. 

Srbski mediji so za komentar povprašali tudi menedžerja nekoč najboljše igralke sveta, ki pa zadeve ni želel podrobneje komentirati.

Odločitev za umik iz reprezentance pa ne bo ogrozila Anine udeležbe na prihajajočih olimpijskih igrah, saj je kvoto za nastop že izpolnila.

Ivanovićeva je v ekipnem tekmovanju pokala Fed odigrala 29 obračunov in zbrala 20 zmag ter devet porazov, od tega 17 med posameznicami (17-7) in tri v konkurenci dvojic (3-2). Največji reprezentančni uspeh je zabeležila leta 2012, ko so morale Srbkinje v finalu priznati premoč reprezentanci Češke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.