Šport
23 ogledov

"Lepo izhodišče za napredovanje"

Luka Koper, slovenski pokal Katarina Ponjavić
"Nič še ni odločenega, vendar bo vse drugo kot zmaga na domačem igrišču razočaranje," je po sinočnji evropski zmagi na gostovanju pri Vikingurju (0:1) povedal Koprčan Matej Palčič.

"Že samo potovanje na Islandijo, ki je trajalo kar 14 ur, je bilo zelo naporno, in je na nas pustilo določene posledice. Kljub vsemu smo prišli do zmage in si s tem pripravili lepo izhodišče za napredovanje v drugi krog. Razmere za igro so bile težavne. Ob desetih stopinjah Celzija je med tekmo vseskozi deževalo, obenem pa tudi igrišče ni bilo na nivoju," je po sinočnjem obračunu uvodnega kroga kvalifikacija za Evropsko ligo v Reykjaviku v pogovoru za Goal povedal Matej Palčič, ki se kljub zmagi zaveda, da bo morala koprska zasedba tudi na povratni tekmi zaigrati zelo zbrano.

"Nič še ni odločenega, vendar bo vse drugo kot zmaga na domačem igrišču razočaranje. Sezono smo začeli uspešno, v nadaljevanju pa pričakujem še boljše igre. Tokrat nismo igrali na način, ki bi si ga želeli, vendar smo prišli do zmage," je dodal "Palčo".

Tudi trener Luke Koper Rodolfo Vanoli je v izjavi za klubsko spletno stran pojasnil, da ostaja na realnih tleh: "Zaslužena zmaga. Vesel sem za celo ekipo in še posebej za strelca Pučka. Tekma je bila težka, teren moker in neugoden. Povratna tekma ne bo formalnost."

Junak kanarčkov je bil tokrat Matej Pučko, ki je z evrogolom v končnici dvoboja zagotovil svojem moštvu zelo pomembno zmago: "Že pred tekmo smo se dogovorili, da bomo skušali čim več streljati z razdalje. Ko se mi je ponudila priložnost sem ustrelil in na srečo zadel." Branilec Damir Hadžić je dodal: “Niso nas presenetili, saj smo vedeli kako igrajo. Kljub temu smo rabili nekaj časa, da se privadimo na težke pogoje. Dež, moker in neraven teren. Njihova igra se vrti okrog dveh igralcev, ki smo ju v drugem delu uspelu omejiti. Gremo naprej.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.