Šport
34 ogledov

Lepšega začetka si ne bi mogli želeti

hokej, Slovenija - Italija Žurnal24 main
Slovenski hokejisti so odlično začeli svetovno drugoligaško prvenstvo na Poljskem. Po prvih dveh dneh so na vrhu lestvice s popolnim izkupičkom šestih točk.

"Lepšega začetka si ne bi mogli želeti. A samo takšne cilje si moraš zastaviti. Imamo še tri tekme, nekaj smo dosegli, a dejansko je še precej pred nami, delati bo treba do konca," je po drugi tekmi in drugi zmagi, Japonska je padla s 7:1, Italija pa s 3:1, in pred današnjim prvim prostim dnem razmišljal branilec Aleš Kranjc.

Selektor Zupančič je imel po nedeljski tekmi in pred današnjim popoldanskim treningom priložnost, da igralcem nameni nekaj počitka. Je pa seveda že takoj po dvoboju z Italijani pojasnil, kako so prišli do pomembne zmage: "V drugi tretjini nas je agresivnost ponesla, začeli smo igrati malo tvegano, a je to težko narisati na tablo, to imajo hokejisti v sebi ... bolje je, da naredimo kakšno napako več, a smo tako dobro napadalno naravnani, da se nam to ni poznalo. V zadnji tretjini pa smo spet igrali bolje, izkoristili smo "power-play" in po tistem je bilo veliko lažje."

Tudi selektor je umirjal evforijo, čeprav je bil zelo zadovoljen po opravljenem v prvih dveh dneh. "Cilj je naslednja tekma in zmaga proti Poljski. Jutri imamo trening, do takrat se bomo spočili, nato oddelali lažji trening v smislu priprav na naslednjo tekmo," pravi Zupančič in dodaja: "Podcenjevanja nasprotnikov ni. Vsakogar je treba spoštovati do določene mere. In mislim, da bo ta ekipa Italije še marsikomu vzela kakšno točko."

Slovenijo čakajo še tri tekme, prva v torek proti Poljski. Domačini bodo skušali v preostalih treh tekmah reševati, kar se rešiti da - toda z njihovega zornega kota je prvenstvo že skorajda končano. V uvodnih dveh krogih so namreč doživeli dva poraza, proti Italiji in še posebej bolečega proti Južni Koreji, ki se je na tem prvenstvu pokazala za čvrsto in trdno ekipo, namučila je tudi že Avstrijo, ki ima ob Sloveniji status papirnatega favorita na SP. Avstrijci na dan premora odhajajo na drugem mestu, s točko manj od Slovenije.

"Slovenija je nedvomno najboljša ekipa na tem prvenstvu. Mi se moramo predvsem pomiriti in se pripraviti na naslednje tekme. Še vedno imamo do konca tri dvoboje in še veliko točk je mogoče dobiti," je skušal v pozitivno stran gledati selektor Poljske Jacek Plachta po porazu proti Južnokorejcem in pred tekmo s Slovenijo.

''Glavna stvar je, da ne zaspimo''

Na torkovi večerni tekmi bo Slovenija prvič na SP igrala pred precej polno dvorano; Spodek Arena v Katovicah namreč, čeprav se v njej na preostalih tekmah zbere med 1000 in 2000 navijačev, zaradi svoje velikosti le ob tekmah Poljske daje vtis pomembnega tekmovanja: če je povsem polna, je v njej lahko 9000 navijačev.

A Žiga Jeglič meni, da niti domač teren ne bo kakšna posebna prednost za Poljake: "Glavna stvar je, da ne zaspimo. Startati moramo od začetka, dvorana bo najbrž polna, a lahko to izkoristimo in lahko tudi nas ponese do agresivne igre. Gremo naprej, korak za korakom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.