Šport
26 ogledov

Lestvico še vedno vodi Đoković, Wawrinka z 9. na 4. mesto

serena williams op avstralije EPA
Po uspehu v Parizu je Stanislas Wawrinka napredoval za pet mesti, mladi Ljubljančan Tom Kočevar Dešman pa je preskočil kar 51. mest. Med ženskami še vedno kraljuje Serena Williams, Polona Hercog je padla za osem mest.

Kljub porazu v Parizu Novak Đoković še vedno jasno vodi v teniški lestvici ATP, z več kot štiri tisoč točkami prednosti pred Švicarjem Rogerjem Federerjem. Zmagovalec Pariza in drugi Švicar med prvimi desetimi je Stanislas Wawrinka, ki je z devetega mesta napredoval na četrto. Španec Rafael Nadal pa je padel še za tri mesti na deseto.

Med Slovenci je še naprej najbolje uvrščen Blaž Kavčič na 77. mestu. Svojo zaenkrat najboljšo uvrstitev na lestvici ATP pa se lahko veseli Tom Kočevar Dešman, ki je z 507. mesta napredoval na 456. mesto.

Williamsova kraljuje še naprej, Hercogova izgubila 8. mest

Serena Williams je v Parizu osvojila že svoj 20. naslov in še močneje utrdila svojo vodstvo v lestvici WTA. Na mestih za vodilno pa je prišlo kar do nekaj sprememb. Vlogo prve zasledovalke je prevzela Čehinja Petra Kvitova, Marija Šarapova pa je zdrsnila na 4. mesto, potem ko je v Parizu izpadla že pred četrtfinalom.

Najboljša Slovenka Polona Hercog je zdrsnila z 75. mesta na 83. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.