Svet
15 ogledov

Letalo treščilo ob avtocesto

Nesreča v rusiji
1/6
@CheLemonss, Twitter
V bližini moskovskega letališča Vnukovo potniško letalo treščilo ob avtocesto. Štirje mrtvi, več oseb v bolnišnici.

Rusko notranje ministrstvo je sporočilo, da so v nesreči umrli štirje ljudje, več oseb pa je bilo prepeljanih v bolnišnico. Ruske oblasti so še sporočile, da bi lahko nesreči botrovala napaka pilota.

Dve osebi sta po poročanju ruskih medijev umrli na kraju nesreči, 27-letna ženska med prevozom v bolnišnico, za eno osebo pa še ni znano, ali je umrla na kraju nesreče ali v bolnišnici. Med mrtvimi sta pilot in kopilot ter še dva člana posadke.

Letalo naj bi ob pristanku zdrsnilo s pristajalne steze na avtocesto, zagorelo in razpadlo na več delov, poroča ruska agencija Interfax.

Gre za letalo vrste Tupolev-204 družbe Red Wings, ki je prihajalo s Češke, natančneje iz kraja Pardubice. Na njem je bilo najmanj osem, po nekaterih poročilih pa 12 oseb.

Na letalu le posadka

Pristojni na letališču Vnukovo pravijo, da so bili na letalu le člani posadke. Podatek potrjujejo na češkem letališču Pardubice.

"Na krovu so bili le člani posadke. Na letalu ni bilo potnikov češke nacionalnosti. Pred vzletom je letalska družba preverila delovanje letala. Vse je delovalo normalno," so za Gazeta.ru povedali tiskovni predstavniki letališča v Pardubicah.

Prometni kaos

Rusko notranje ministrstvo je pred tem potrdilo, da je šlo za zasilni pristanek. Na kraju so še številni gasilci in reševalci, nesreča pa je povzročila tudi zastoje na avtocesti.

Ruski premier Dmitrij Medvedjev je že odredil oblikovanje posebne skupine, ki bo preiskala vzroke nesreče.

Družba ruskega tajkuna Lebedeva

Red Wings je ruski nizkocenovni letalski prevoznik, specializiran za čarterske polete v Rusijo in Evropo.

Družba je največji kupec letala Tupolev 204, ki ga proizvajajo v Rusiji, njen lastnik pa je znani ruski tajkun Aleksander Lebedev.

Komentarjev 1
  • Bizgec 15:06 29.december 2012.

    Avtorju/avtorici clanka predlagam, da si v SSKJ pogleda pomen besede "strmoglaviti" (nekako se mi zdi, da pomen besede ne pokrije tega, da se letalo ne ustavi do konca pristajalne steze).