Svet
107 ogledov

Letelo je z velikansko luknjo

Luknja na letalu China Eastern
1/5
EPA
Potniški avion kitajske družbe China Eastern Airlines, ki je bil na poti iz avstralskega Sydneya v Šanghaj, se je moral vrniti na vzletišče zaradi težav, ki jih je povzročila luknja na ohišju enega od motorjev letala.

Kitajska letalska družba China Eastern Airlines je sporočila, da je Airbus A330 uspešno pristal eno uro po vzletu in nihče od potnikov ni bil poškodovan. 

"Posadka je opazila nenormalno stanje na levem motorju in se je odločila, da se takoj vrne na letališče v Sydneyu," je pojasnila Katyhy Zhang iz China Eastern Airlines.

Luknja na letalu China Eastern | Avtor: EPA EPA

Fotografije, ki so jih objavili v več avstralskih medijih, prikazujejo luknjo, dolgo več kot en meter na ohišju levega motorja na letalu.

Incident preiskujejo

Kako je luknja nastala, ne vedo. "Ko se zgodi takšna stvar, pogosto ni jasno, kako se je poškodba začela," je za avstralski Broadcasting Corp. News povedal Jason Middelton, strokovnjak za letalstvo z Univerze New South Wales v Sydneyu. "Lahko je težava v ohlapnih vijakih". 

Luknja na letalu China Eastern | Avtor: EPA EPA

Avstralski urad za varnost v letalskem prometu je sporočil, da preiskujejo, kako je prišlo do incidenta, iz Chine Eastern pa so sporočili, da bodo v preiskavi sodelovali letalski organi iz Avstralije in Kitajske. 

Airbus A33O ima po navedbah agencije Ap sicer dva motorja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • allstarr111 17:31 13.junij 2017.

    Motor je angleški RR, vijaki pa verjetno nemški, letalo je namreč AIRBUS :) in to ni prvič da je odpihnilo tak pokrov.

  • francl12 16:09 12.junij 2017.

    motor na letalu made in China! Vijaki made in China so precej cenej ko original!

  • eosss 10:51 12.junij 2017.

    Hehe, njegova original izjava je: "When one of these things happens you often don't know how the damage began. It could have begun from loose screws"in "loose" se pač dobesedno prevaja v "ohlapen", kaj več kot dobesednega prevoda pa ...prikaži več od FDV težko pričakuješ :)