Slovenija > Črna kronika
82 ogledov

Leto dni zapora za smrt matere

Bombni preplah v Mariboru. Fotosmedia
Jože Klinc dejanja, zaradi katerega je umrla mati, ni storil namenoma, je razvidno iz ovadbe, zato tudi mila kazen. Razlog za spor med njim, mamo in sestro je bil njegova istospolna usmerjenost.

Na mariborskem sodišču se je po le dveh obravnavah zaključilo sojenje Jožetu Klincu, ki je decembra lani v družinski gostilni v Hočah udaril svojo mater Veroniko Berk, sicer znano gostilničarko, zaradi česar je padla po stopnicah, si zlomila vrat in umrla. Tožilstvo je zahtevalo tri leta zapora, sodišče pa je Klincu prisodilo le leto dni. Tako tožilstvo kot obramba sta napovedala pritožbo.

Močno obžaloval tragični dogodek

Klinc, ki se je branil s prostosti, jo je na sojenju odnesel bolje, kot če bi sprejel ponudbo tožilstva na predobravnavnem naroku, saj mu je to v zameno za priznanje ponudilo dve leti in pol zapora. V današnjih sklepnih besedah je tožilstvo predlagalo tri leta zapora, obramba pa oprostilno sodbo.

Obdolženi je sicer na prvem naroku oktobra v svojem zagovoru močno obžaloval tragični dogodek, saj da sta si bila z mamo najbližja vse življenje, drug drugemu sta bila v oporo, tudi naučila ga je vsega.

Mama in sestra sta ga žalili, ker je homoseksualec

Kot je takrat povedal, jedro spora naj ne bi bilo v bančni kartici strica, katerega skrbnik je bil on, kot trdi tožilstvo, pač pa je bil že nekaj časa deležen žaljivk s strani mame in sestre zaradi svoje istospolne usmerjenosti.

Zanikal, da jo je udaril

Klinc je tudi zanikal, da bi mamo kadarkoli udaril s pestjo, in izpovedal, da sta, ko je med prerivanjem padla, s sestro stekla k njej, jo položila na bok in poklicala pomoč, a je ta prišla prepozno.

Dokazi pravijo drugače

Njegove trditve je zavrnil sodni izvedenec, ki je povedal, da so pri pokojni ugotovili raztrganine, prelom vratnih in prsnih vretenc ter hrbtenice. Vzrok za smrt naj bi bil padec po stopnicah, do tega pa naj bi po njegovem mnenju prišlo zaradi več udarcev s pestjo v obraz, zaradi česar se je opotekla in izgubila ravnotežje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.