Šport > Nogomet
38 ogledov

Leto in pol kazni zaradi stav

premier league arsenal newcastle gervinho barton EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je Joeyja Bartona kaznovala z 18 mesečno prepovedjo udejstvovanja v nogometu, ker je med letom 2006 in 2016 redno izpolnjeval stavniške lističe, kar je nogometašem prepovedano.

Nogometaš angleškega prvoligaša Burnleyja Joey Burton, ki se lahko pohvali tudi z enim nastopom za angleško izbrano vrsto, je najverjetneje že zaključil svojo kariero, saj je pri 34 letih in pol dobil poldrugo leto kazni zaradi izpolnjevanja stavnih lističev.

"Razočaran sem nad strogo kaznijo. Kršil sem pravila, priznal sem napako, zvezi priložil zdravniško poročilo, ki dokazuje, da sem zasvojen s stavami. Ni pomagalo, ampak se bom pritožil. Če bo kazen ostala, me bo prisilila v zgodnjo upokojitev," je odločitev FA komentiral 34-letni Barton, nekdanji nogometaš Manchester Cityja, Newcastla, Marseilla in škotskega kluba Glasgow Rangers.

Barton je priznal, da je stavil tudi na poraze svojih klubov. "Nikoli pa nisem stavil na tekme, na katerih sem igral in na katere sem imel vpliv," je dejal Barton, ki bo moral tudi plačati tudi denarno kazen, in sicer dobrih 35.000 evrov.

Za Bartona to ni prva kazen. V preteklosti je imel veliko težav z disciplino, maja 2008 je bil celo pol leta zaprt, ker naj bi se v centru Liverpoola opit zapletel v pretep. Istega leta je dobil tudi pogojno zaporno kazen, ker je na treningu napadel soigralca pri Cityju Ousmanea Daboja. Večkrat ga je zaradi nasilnih prekrškov kaznovala tudi FA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.