Slovenija
43 ogledov

Leto vstaj in krize, a tudi junaštev

andrej šega in rok rezelj
1/9
Žurnal24 main
Srčno. Enajst Slovencev, devet pogumnih dejanj, ki so zaznamovala prejšnje leto. Predstavljamo finaliste projekta Junak Slovenije, ki jih bo prihodnji teden sprejel predsednik Borut Pahor.

Pogum. “Če bi se dogodek ponovil, bi ravnal enako,” trdijo praktično vsi sogovorniki, s katerimi smo se srečali v že tretji akciji Junak Slovenije. Med požrtvovalnimi, dobrodelnimi in nesebičnimi Slovenci bomo tudi tokrat izbrali Žurnalovega Junaka Slovenije. Enajst finalistov in devet junaštev vam predstavljamo na kratko, o podrobnostih njihovih pogumnih dejanj pa si lahko preberete na spletni strani zurnal24.si/junak-slovenije.

Pri izboru nam je pomagala skrbno izbrana komisija: prvi Žurnalov Junak Slovenije Rok Vori, priznani švicarski gorski reševalec Gerold Biner, predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik, policijski ataše na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu Janko Goršek in odgovorni urednik Žurnala Matej Košir.

Sprejem pri predsedniku

Junaka Slovenije za leto 2012 bomo razglasili v četrtek, 28. marca, na sprejemu pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, ki je tudi častni pokrovitelj letošnjega projekta.

Projekt podpira:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.