Vizita za živali > Festival
11 ogledov

Letos bo naš sejem še večji in še zanimivejši!

1. sejem za ljubitelje živali Saša Despot
Največji Sejem za ljubitelje živali bo letos v nedeljo 11. septembra, v primeru slabega vremena ga bomo premaknili na 18. september. Rdeča nit dogodka bo odgovorno skrbništvo živali.

Čeprav je september še daleč, že potekajo intenzivne priprave na drugi SEJEM ZA LJUBITELJE ŽIVALI, ki ga organizirata Žurnal24.si in Kinološka zveza Slovenije. Letošnje dogajanje bo še bolj pestro in raznoliko, čeprav je bil že lanski dogodek prava uspešnica in nas je obiskalo več kot 13.000 ljubiteljev živali.

Da bo dogodek res dostopen vsem družinam in ljubiteljem živali, smo letos zagotovili tudi brezplačen vstop. Ga tudi vi že komaj čakate?

1. sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pestro dogajanje nima meja

Sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na sejmu se bo odvijal tudi Kinološki dan, kjer se bodo čez cel dan predstavljale zanimive kinološke discipline, delo s svojimi psi nam bo predstavila tudi Policija. Med drugim boste spoznali terapevtske pse, pse reševalce, razigrani kužki bodo predstavili agility, flyball, rally obedience … Prišli bodo vodniki in psi iz šole za azliaše, videli bomo, kako poteka osnovno šolanje psov in številne pasme, med njimi slovensko avtohtono pasmo – kraškega ovčarja.

Velik poudarek bo na pticah, s svojimi pticami nas bodo obiskali tudi vestni gojitelji ptic, ki vam bodo iz prve roke svetovali pri negi in skrbi za ptico ter opozarjali pred številnimi napakami, ki jih počnejo skrbniki. 

Sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot

S svojimi živalicami bodo prišli člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Že lani so nam pokazali svoje prijazne kače, nekateri ste se jih lani prvič dotaknili in se z njimi fotografirali. Pojasnili so nam, da so kače koristne živali in da je naš strah pred njimi odveč. Poleg udavov in pitonov boste tudi letos spoznali njihove bradate agame, stepskega varana, ptičje pajke in nekatere ostale zelo zanimive insekte. 

Sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Seveda tudi letos ne bodo manjkali priljubljeni konji, ki jih boste lahko jahali, pobliže boste spoznali tudi prijazne živali s kmetije.

Sejem za ljubitelje živali, jahanje konj | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ustavili se boste lahko ob številnih stojnicah, kjer boste imeli pestro izbiro ponudbe za živali, in še več stojnic za nas in naše otroke. Celoten dogodek bo imel spet dobrodelno noto. V sklopu projekta že zbiramo denar za psa pomočnika za deklico, ki je sladkorni bolnik in hud alergik, na Sejmu za ljubitelje živali pa boste spoznali tudi številna dobrodelna društva, ki delujejo na področju zaščite živali.

Sejem za ljubitelje živali bo v čudovitem in prenovljenem Češminovem parku v Domžalah, svoje zemljišče nam bo posodila tudi Osnovna šola Domžale. Dobimo se 11. septembra ob 9.00, v primeru slabega vremena bomo sejem premaknili na 18. september.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.