Avto
92 ogledov

Letos čudna praksa prirejanja vinjet

Neveljavna vinjeta Bralec Nenad
Iz ne povsem jasnega razloga je kar nekaj slovenskih voznikov svojo letno vinjeto s škarjami tako "priredilo", da ta ni več veljavna.

Bralec nam je poslal fotografijo vinjete, prilepljene na vetrobransko steklo nekega avtomobila. Šlo naj bi za letno vinjeto, a na njej na desni manjka beli rob s številko 12, ki jo imajo vse letne vinjete.

Predstavnik Darsa Marjan Koler je za Žurnal24 sporočil, da je glede na fotografijo vinjeta prava in ne gre za ponaredek. "Je pa na Dars v teh dneh klicalo nekaj uporabnikov avtocest, ki so z originalne, torej pri pogodbenemu prodajalcu kupljene letne vinjete preprosto izrezali številko 12, po načelu, da vinjeta velja le še za leto (20)13. Številka 12 pomeni, da gre za letno vinjeto. To se letos dogaja prvič, čeprav je bila številka 12 na vseh dosedanjih letnih vinjetah (2009, 2010, 2011 in 2012)."

Na Darsu zato vse uporabnike avtocest pozivajo, naj vinjete nikar ne obrezujejo, ampak naj jo namestijo v originalni obliki in velikosti, sicer jih bodo zaradi nepravilne uporabe vinjete cestninski nadzorniki oglobili.

Če ste tudi vi opazili kaj nenavadnega, imate fotografijo ali zgodbo, ki bi jo radi delili z nami, nam jo pošljite prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 13
  • feferon 12:05 12.februar 2013.

    Nov šport glede vinjet je tudi, da ti barabe steklo odrežejo, s fen pištolo pa potem prelepijo drugam. Drug sistem darsovci, drug sistem...

  • Jure Lokar 11:22 05.februar 2013.

    če se zgornja glava v življenju več ne obnese, naj gre rajši spodnjo obrezovat, kot pa vinjeto :D

  • zic 10:45 05.februar 2013.

    to morš bit pa tak pacjent, da ti to rata!? to se zgodi folku, ki ima glavo le za frizuro!