Šport > Nogomet
18 ogledov

Levante končal niz Jana Oblaka

Jan Oblak EPA
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je na tekmi z Levantejem prejel prvi ligaški zadetek po 18. aprilu, ko ga je na obračunu z Deportivom premagal Oriol Riera Magem.

Nogometaši Levanteja so prekinili niz treh tekem nepremagljivosti Jana Oblaka in s končnim izidom 2:2 iztržili točko proti Atlético Madridu. Slovenski čuvaj mreže, ki še naprej uživa zaupanje Diega Simeoneja, je bil pred tem nepremagan na obračunih z Elchejem, Villarrealom in Athleticom. 

Atlético je na sobotni tekmi stiskal pesti za mestnega rivala, saj bi se Valencia z morebitno zmago lahko vmešala v boj za tretje mesto ligaške lestvice, ki prinaša neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. Galaktiki so v drugem polčasu tekme na Santiago Bernabéuu nadoknadili dva gola zaostanka in Atléticu pomagali, da je zadržal štiri točke prednosti pred netopirji.

Torres rešil točko, Oblak dvakrat po žogo v svojo mrežo

Oblak je moral v prvih 20 minutah prikazati zgolj nekaj rutinskih posredovanj. Izvrsten protinapad Levanteja je tik pred zaključnim strelom izjemno ustavil Juanfran Torres in morda v 22. minuti preprečil celo zaostanek - José Morales je preveč odlašal in ni prišel do strela, toda že minuto kasneje je dobro meril z glavo, a je Oblak lepo poletel in brezhibno zadržal žogo. Slabo izbijanje predložka Joãa Mirande je ponudilo priložnost Ivánu Lópezu, ki je z idealno žogo pred vrati osamljenega na drugi vratnici našel prvega strelca kluba Davida Barrala, ki je mirno zadel mimo nemočnega Oblaka.

Atlético je hitro pomiril številčno navijaško armado z zasluženim izenačenjem - tokrat obramba Levanteja ni dobro razčistila v lastnem kazenskem prostoru, kjer je do žoge prišel Tiago Mendes in jo v sredini nastavil Siqueiri, Brazilec pa je prelepo zadel z volejem za 1:1.

Atlético se je v nadaljevanju spet znašel v težavah, saj je predložek s strani med Oblaka in njegove branilce uspešno izkoristil Uche, ki je ob neodločnem Giménezu in slovenskemu reprezentantu streljal točno vanj, žoga pa se je srečno odbila v Nigerijca in končala v mreži.

Gostje so v 80. minuti praktično iz ničesar poravnali izid. Koke je na prvo vratnico poslal slasten predložek, na katerega je slabo naletel Mariño, ki je trčil v enega izmed svojih igralcev in dobil poceni zadetek, pod katerega se je z glavo podpisal Torres. 

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.