Šport > Nogomet
29 ogledov

Lewandowski ima počeno čeljust

robert lewandowski EPA
Ob pokalnem porazu proti dortmundski Borussii je Pep Guardiola ostal brez dveh pomembnih členov ekipe.

Bayern München je v torek po enajstmetrovkah moral priznati premoč dortmundski Borussii in je tako ostal brez pokalnega finala in morebitnega trojčka lovorik v letošnji sezoni. A to niso bile edine slabe novice za Pepa Guardiolo.

robert lewandowski | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Katalonski strateg, ki se bo naslednji teden v polfinalu Lige prvakov meril z bivšim klubom Barcelono, se že sedaj ukvarja s kopico poškodb. Tako že nekaj časa manjkata Franck Ribéry in David Alaba, pred nekaj dnevi je sezono zaključil Holger Badstuber.

Po nekajtedenski odsotnosti se je proti BVB na igrišče vrnil Arjen Robben, kot menjava je vstopil v 68. minuti. Vendar Nizozemec na igrišču ni zdržal dolgo, že v 84. minuti je odšepal z igrišča, pred tem se je držal za mečno mišico in njegov nastop v Ligi prvakov, pa tudi na drugih tekmah do konca sezone, je pod velikim vprašajem. Več bo jasnega po sredinem pregledu.

A to še ni bilo vse, kar je v torek zvečer doletelo Bavarce. V 117. minuti je vratar BVB Michel Langerak trčil z Robertom Lewandowskim, Poljak je po tekmi moral v bolnišnico zaradi pretresa možganov in bo izpustil vsaj nekaj treningov, če ne celo prve tekme z Barcelono.

Preiskave so pokazale, da je Lewandowski utrpel poškodbo čeljusti. ''Robert ima ima počeno čeljustno kost in pretres,'' je dejal poljski zdravnik Jacek Jaroszewski. Slabe novice je na Twitterju potrdil tudi nogometašev agent Cezary Kucharski. ''Po preiskavi ne kaže najbolje. Več ne morem izdati,'' je zapisal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.