Šport
44 ogledov

Lewis bi 'častil', Nico zahteval 17 računov

lewis hamilton EPA
Dirkači formule 1 so si na prizorišču tretje letošnje dirke privoščili skupno večerjo. Lewis Hamiltonu se ni strinjal z odločitvijo, da račun razdelijo na 17 delov.

Za precej zabavno zgodbo so poskrbeli dirkači formule 1 pred dirko v Šanghaju. Na večerji pred začetkom dogajanja se jih je v neki restavraciji v tem mestu zbralo 17 - in po koncu so natakarji prinesli tudi 17 računov, saj se zamisel svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, da bi druščino "častil", ni prijela.

Pripetljaj je v javnost spravil prav Hamilton, ki sicer ni neposredno obtožil svojega moštvenega sotekmovalca (in velikokrat tudi najhujšega tekmeca) pri Mercedesu Nica Rosberga, da se je uprl enotnemu plačevanju računa, je pa poslal jasen namig v to smer.

"Račun smo razdelili, kar je bilo pravzaprav precej neumno. Jaz sem bil za enotno plačilo, nekdo je potem pač predlagal, da plača vsak svoje, in smo potem to naredili. Tako je šel račun na 17 delov, kar je res malo pretirano," je dejal Hamilton. Ko so ga vprašali, kdo je bil pobudnik, da ima večerja "čiste račune", je Britanec izstrelil: "Prepričan sem, da je bil Nico!"

Hamilton je dejal, da je bil sicer pripravljen sam plačati račun, nenazadnje je on poskrbel za rezervacijo in jo tudi plačal s svojo kartico. "Saj najbrž ne bi bilo tako astronomsko drago. Predlagal sem pač, da bi tokrat plačal jaz, naslednjič nekdo drug ... pa ni bilo podpore, fantje so se začeli oglašati, ne, ne, ne, vsak plača svoje," je dogajanje opisal svetovni prvak.

Dodal je še, da so se dirkači odločili za potezo, ki bi razveselila tudi slovenske davčne organe - vsi so namreč zahtevali ne le delitev zneska, ampak tudi račune. "Vsak je dobil svoj račun. Česa tako smešnega še nisem videl - 17 računov in 17 kreditnih kartic," se je čudil Hamilton.

Seveda pa je imela zgodba tudi drugo plat, ki jo je razkril Rosberg. Ko so še njega povprašali o deljenju računov v restavraciji, je namreč dejal: "No, zanimivo. Kolikor je meni znano, takšne večerje običajno plača svetovni prvak. Menda gre za tihi dogovor, ampak ne vem ... "

Prav vseh dirkačev sicer ni bilo, na večerji se je zbrala sedemnajsterica, manjkal pa je med drugimi tudi Ferrarijev finski voznik Kimi Räikkönen, ki se je izgovoril na delovne obveznosti na Tajvanu, Renaultov Danec Kevin Magnussen pa se je raje odločil za obisk nočnega kluba.

Prvi trening Mercedesu, drugi Ferrariju

Potem ko sta prvi trening pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 dobila Mercedesova voznika, Rosberg in Hamilton, sta na drugem treningu pred VN Kitajske v Šanghaju prednjačila Räikkönen, ki se je edini spustil pod mejo 1:37 minute, in njegov kolega pri Ferrariju Vettel. Rosberg in Hamilton sta bila na drugem treningu tretji in četrti.

Potem ko si je v grozljivi nesreči na uvodni dirki sezone zlomil rebra, pa je zeleno luč za dirkanje na Kitajskem dobil Španec Fernando Alonso. Ta je s svojim McLarnom dosegel 12. čas na prvem in 11. čas na drugem treningu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.