Šport > Moto športi
39 ogledov

Hamilton ni mogel iz dirkalnika

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton (Mercedes) bo ulično dirko za VN Monaka, kjer je prehitevanje močno oteženo, začel šele s 13. startnega mesta.

Trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton je bil po koncu kvalifikacij tako razočaran, da je obsedel v svojem dirkalniku.

Britanec je moral zaradi nesreče Stoffla Vandoorna prekiniti svoj zadnji hiter krog in posledično obtičal v drugem delu kvalifikacij, kar je velik udarec v njegovem lovu na vodilnega dirkača prvenstva Sebastiana Vettla, ki je kvalifikacije končal na visokem drugem mestu.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
"Po kvalifikacijah sem bil tako obupan, da nisem mogel iz dirkalnika. V dirkaški konec tedna vložimo ogromno energije, tako ekipno kot individualno. Razočaran sem, da meni ni uspelo, drugim pa je" je na težave s pnevmatikami opozoril Hamilton. Precej bolje od njega se je godilo moštvenemu kolegu Valtteriju Bottasu, ki je bil 4,5 stotinke počasnejši od Kimija Räikkönena in bo dirko začel s tretjega startnega mesta.

"Ko vidim, da so z drugim dirkalnikom našli način, nikakor ne morem razumeti, kako je to mogoče. Občutek imam, kot da gre za uganko. Nihče od nas ne razume. Težko je ugotoviti, ali so bile nastavitve dirkalnika napačne. Ne vem, kako je z drugimi dirkači. Ne razumemo, kako lahko pnevmatike delujejo na enem dirkalniku, na drugem pa ne," se je jezil Britanec.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Na vprašanje, ali gre odgovornost za slabši rezultat pripisati garaži ali njegovi površni vožnji, je Hamilton odvrnil: "Nisem vozil slabo in nisem bil počasen. Skupaj z ekipo bomo delali na tem, da ugotovimo, kaj se je zgodilo. Na sestanku sem jih vprašal, kaj lahko storim drugače. Pregledali bodo oba dirkalnika in poskušali ugotoviti, če je kakšna razlika."

Trikratni svetovni prvak upa, da se bo Bottas vmešal v boj z obema Ferrarijema in poskočnemu konjičku odščipnil kakšno točko. "Če se ne uvrstiš v finalni del, je vikend bolj ali manj končan. Poskušal bom nadoknaditi, kar se bo dalo. Upam, da bo Valtteri zmagal. To bi bilo super za ekipo, saj jih želimo premagati v konstruktorski razvrstitvi. Jaz bom težko osvojil točke. Poskusil bom vse. Težko je prehitevati, zato bomo morali tvegati," je obljubil dirkač Mercedesa.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.