Šport > Moto športi
24 ogledov

Hamilton utišal nekdanjega šefa

lewis hamilton EPA
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton se je odzval na obtožbe nekdanjega šefa Rona Dennisa. ''Zakaj govori o meni?'' se je spraševal dirkač Mercedesa.

Trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton je stopil v bran svojemu življenjskemu slogu, ki ni povšeči nekdanjemu tesnemu sodelavcu in šefu McLarna Ronu Dennisu.

''Če bi bil pri McLarnu, tega ne bi počel, ker preprosto ne bi smel. Osvobaja se verig, ki jih ni hotel,'' je potožil Dennis, ki Hamiltona pozna že od dirkačevih malih nog.

Britanec se je po osvojitvi tretjega naslova prvaka prepustil nočnemu življenju in se udeležil številnih družabnih dogodkov, kar se je ne nazadnje poznalo tudi na rezultatih, saj ga je Nico Rosberg premagal na zadnjih šestih zaporednih kvalifikacijah in treh zaporednih dirkah.

Kljub temu, vztraja prvak, ga mnenja drugih o tem, kaj počne v zasebnem življenju, ne zanimajo.

''Nimam odgovora na to. Zakaj govori o meni, ne vem. Morda nimajo prav veliko pozitivnih stvari, o katerih bi lahko govorili,'' je nekdanjega šefa, ki je s svojo ekipo sezono končal na skromnem devetem mestu konstruktorske razvrstitve, zbodel Hamilton.

''Konec koncev je to najbrž razlog, zakaj sedim tukaj in sem trikratni svetovni prvak. Sem, kdor sem in enako bi se vedel ne glede na to, za koga bi delal. Nimam občutka, da počnem kaj narobe. Samo zato, ker počnem stvari izven športa, še ne pomeni, da so negativne, ampak imajo pozitiven vpliv na mojo kariero,'' je prepričan družabni Britanec, ki s svojo prisotnostjo na rdečih preprogah razveseljuje tudi šefa F1 Bernieja Ecclestona.

Britanski mogotec je namreč prepričan, da se mora prvak elitnega dirkaškega športa družiti s svetovno smetano, saj s tem skrbi za promocijo športa. Pravo nasprotje takšnega vedenja sta bila zadržana Michael Schumacher in Sebastian Vettel, ki sta skupaj osvojila kar 11 naslovov svetovnega prvaka.

''Morda pa nisem jaz tisti, ki bi moral nekaj spremeniti,'' je za konec dodal Hamilton. McLaren po odhodu svetovnega prvaka na zmago čaka že 56 dirk, kar je najdaljša suša v zgodovini ekipe iz Wokinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.