Šport
14 ogledov

Ferrari dihal za ovratnik tudi Lewisu

Lewis Hamilton EPA
Na Veliki nagradi Bahrajna je znova slavil mercedesov dirkač Lewis Hamilton. Na stopničke sta se povzpela še Kimi Räikkönen (Ferrari) in Nico Rosberg (Mercedes).

Lewis Hamilton si je novo zmago privozil že praktično v prvem zavoju, ko mu je uspelo brez težav ubraniti prvo mesto s sobotnih kvalifikacij. Za njim so se spopadli Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen in Nico Rosbersg. Slednjega je na startu prehitel Finec, a se je Nemec kmalu prebil nazaj pred oba Ferrarijeva dirkača.

Po prvih menjavah pnevmatik je na drugo mesto znova skočil Vettel, ki pa je med dirko naredil kar nekaj napak, po enem izmed izletov s steze in najverjetnje grobim stikom z robnikom pa se je odločil za menjavo prednjega dela bolida. Padel je za Valtterija Bottasa, Williamsovega voznika pa nato ni uspel več prehiteti do konca dirke. Finec je bil tako četrti, štirikratni svetovni prvak pa je končal kot peti.

Se je pa zato razplemtel boj za drugo mesto, Räikkönen je bil z mehkejšimi pnevmatikami več kot sekundo na krog hitrejši od Rosberga in je Nemca ujel dobra dva kroga pred ciljno črto. Rosberg je imel takrat težave z zavorami, odneslo ga je s steze, Räikkönen pa je zapeljal pred njega in nato zanesljivo prišel do drugega mesta.

Hamilton je s 36. zmago v karieri in tretjo letošnjo še povečal naskok v skupnem seštevku. Zdaj ima 93 točk, zelo zgoščen pa je boj za drugo mesto: Rosberg ima 66 točk, Vettel pa 65.

"Super smo odpeljali dirko. Ferrari nam je kar lepo dihal za ovratnik, a smo zdržali. Velika hvala vsem, imeli smo odličen avto, nekaj malega težav z zavorami je bilo, vendar se je vse izteklo dobro," je zmago pospremil zmagovalec.

"Zame je to velik korak, lahko sem videl, da smo na trenutke enakovredni Mercedesu, tako da bo to velika spodbuda za nadaljevanje," pa je bil zadovoljen tudi Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.