Avto
395 ogledov

Lexus predstavil avtomobilske sedeže prihodnosti

Lexusov kinetični sedež
1/11
Lexus
Lexus je predstavil konceptni avtomobilski sedež, ki naj bi povzročil revolucijo sedenja v avtomobilih. Premierno bo razkrik konec meseca na avtomobilskem salonu v Parizu.

Sedežem v zadnjih letih avtomobilska industrija posveča veliko pozornost. Ti zdaleč niso nastavljivi le po dolžini in višini, ali električno nastavljivi, ampak v namen povečanja udobja ponujajo raznorazne funkcije, od ogrevanja, hlajenja do raznoraznih masaž.

Pri japonskem Lexusu so šli še korak naprej. V Parizu bodo predstavili koncept kinetičnega sedeža, ki bo na glavo obrača tako dizajn sedežev, kot občutke sedenja v vozilih v prihodnosti.

Kot v pajkovi mreži

Koncept pozornost vzbuja že zaradi okvirja v svetleči oranžni barvi, namesto klasičnega oblazinjenja pa je prevlečen z materialom z vzorcem pajkove mreže. Tako ponuja občutek, kot, da bi sedeli v viseči mreži. Sedež je prilagodljiv vsem tipom ljudi, ne glede na višino ali težo, saj se enakomerno širi in izboljšuje udobje med vožnjo.

Namesto tkanine, usnja, umetnjega usnja ali alcantare so pri kinetičnem sedežu uporabili oblazinjenje iz sintetičnega svilenega materiala qmonos. Podjetje, ki je zagotovilo material je izdalo, da zagotavlja vrhunsko trdnost in udobje.

Pri Lexusu trdijo, da je sedež zelo ergonomski, tudi zahvaljujoč pametnemu naslonjalu, ki zaniha z ene na drugo stran, kar omogoča lažjo stabilizacijo glave voznika ali voznice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.