Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Ležal ob motorju, mislili, da je poškodovan, bil pa je pijan

alkotest, policija Žurnal24 main
Gorenjski policisti so imeli včeraj opravka s tremi opitimi moškimi. Eden je prijavil ukraden avto, drugi je vozil neregistrirano vozilo, tretji je obnemogel ležal ob motorju.

Škofjeloške policiste je včeraj popoldne s Trebije  pri  Žireh  poklical  moški  in  povedal,  da  mu je nekdo ukradel avtomobil.  "Policisti so prijavo preverili, ugotovili pa vse drugo, samo
tatvine  ne," je povedal Bojan Kos s kranjske policije.

Avtomobil je namreč moškemu odpeljal lastnik, ki mu je posodil avto. Moški je bil namreč v gostilni in pod vplivom alkohola, zato se je lastniku avtomobila zdelo varneje, da ga v takšnem stanju ne vozi in mu ga je s parkirišča odpeljal.

Avtomobil so mu zasegli

Drug  prevoz  si  je  moral  poiskati tudi voznik, ki je včeraj dopoldne na Koroški  cesti  v  Kranju  pijan  (0,73 mg/l) in brez vozniškega dovoljenja vozil  neregistriran  avtomobil. Avtomobil so policisti zasegli, prav tako obe registrski tablici. Ena je bila ukradena.

Voznika so policisti izločili iz prometa, proti njemu pa še vodijo postopek. Moški se je s kraja odpeljal s taksijem.

Ni mogel stati

Še  en  moški  pa  je  bil včeraj preveč pijan, da bi sploh sedel na motor. Občani  so ga v Škofji Loki našli ležati na cesti, poleg njega pa še motor. Sklepali  so, da je v motorista nekdo trčil in ga hudo poškodoval, a se je izkazalo, da je bil le preveč pijan, da bi stal.

Globe  za  vožnjo  pod  vplivom  alkohola so različne in odvisne od stopnje alkoholiziranosti voznika. Gibljejo se od 300 eurov s štirimi kazenskimi točkami do  1.200  eurov  in  osemnajstimi kazenskimi  točkami,  kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.