Šport > Nogomet
25 ogledov

Martino Haliloviću napovedal igranje za B-ekipo

Junior Caicara Halilović Ludogorec Sofija Dinamo Evropska liga EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je na sobotni novinarski konferenci pred tekmo z Almerío dejal, da nima česa povedati o Alenu Haliloviću, novemu mlademu upu katalonskega kluba. V središču pozornosti tega kola madridski derbi na Calderónu.

Po tem, ko je hrvaški najstnik Alen Halilović prek socialnih omrežij potrdil, da se bo iz zagrebškega Dinama pridružil Barceloni, so novinarski kolegi z Balkana namigovali, da bi se eden največjih evropskih talentov lahko že prvo sezono pridružil članski ekipi.

Toda sodeč po sobotnih izjavah trenerja članskega moštva Gerarda Martina bo 17-letnik sprva igral za B-ekipo, ki nastopa v španski drugi ligi. "Balkanski Messi", kakor so ga po seriji izvrstnih predstav v dresu Dinama in mlade hrvaške reprezentance poimenovali v domovini, je že debitiral tudi za člansko izbrano vrsto, toda pri Barceloni očitno ne bo preskakoval nivojev.

"To je bil slab teden"

"Ta pogajanja ali ponudba za nakup tega igralca, so se, mislim, začela že leta 2010," je pred nedeljsko tekmo z Almerío na novinarski konferenci dejal Martino. "Prihaja igrat za B-ekipo. Ob vsem tem, finalih, ki nas še čakajo do konca sezone, je to vse, kar vam lahko povem," je še dodal Argentinec, ki se mora s svojimi varovanci na Camp Nouu odkupiti za zadnji debakel v San Sebastiánu, kjer je Barcelona predala vrh lestvice večnemu rivalu Real Madridu. 

"To je bil slab teden, tako kot tisti, ki je sledil tekmam v Bilbau, Amsterdamu in z Valencio. Izgubili smo vodstvo v prvenstvu, a ni potrebno iti dlje od tega," je še dodal Martino, ki bojda hitro izgublja kredit pri najizkušenejših članih moštva. "Vse je še vedno odvisno od nas samih, a moramo zmagati vse, kar nam je še preostalo. Več možnosti za zmago bomo imeli, če bomo igrali tako kot v Manchestru, manj pa, če bomo igrali kot proti 'la Realu'."

Simeone: "Imamo možnosti, če bomo zbrani in intenzivni"

Z veliko nestrpnostjo vsi v Španiji seveda pričakujejo nedeljski derbi ob reki Manzanares, kjer bo pri mestnemu tekmecu Atléticu gostoval Real Madrid. Beli balet je po nizu dveh porazov proti sosedom, slednji so jih po finalu pokala premagali tudi na prvi ligaški tekmi sezone, odgovoril rdeče-belim s slavjem v letošnji izvedbi pokala, ko je Atlético izločil v polfinalu. Trener Diego Simeone za nedeljsko tekmo bojda pripravlja hud boj od prve do zadnje minute, na novinarski konferenci pa je bil redkobeseden.

"Favorit je tisti, ki pride v tekmo kot prvi, to je logično, tisti, ki je prvi, je vedno najboljši. Besede so zelo lepe, toda štejejo le dejanja. Jutrišnja tekma nas vabi k temu, da pričakujemo najboljšo ekipo, najboljši trud," je v soboto tekmo napovedal Simeone.

"Tako, kot ga ocenjujete vi in sodeč po tem, kar prikazuje, se bomo z Madridom pomerili v njegovem najboljšem trenutku. Je ekipa, ki se jo po Evropi zelo bojijo. Ima izjemne posameznike in posamezniki potencirajo ekipo, ki prikazuje dobro ravnovesje, toda z zbranostjo in intenzivnostjo bomo imeli možnosti. Kaj bo ekipi pomenila zmaga nad Madridom? To, da bomo prvi."

Ancelotti ne verjame v "grdo" tekmo

Realov trener Carlo Ancelotti je brez pomislekov sprejel vlogo favorita in napovedal "napeto" tekmo, ki pa po njegovem mnenju "ne bo grda". Kljub vsemu je Atléticu vrgel rokavico, češ da so oni domača ekipa.

"Skušali bomo igrati nogomet, naš nogomet. Da bi dobili derbi, moramo odigrati najboljšo tekmo. Imamo tri točke prednosti, lahko bi rekli, da smo favoriti, toda lahko rečemo tudi, da imajo prednost oni, ker igrajo na Calderónu. Vsi vemo, koliko ti pomagajo tvoji navijači na domači tekmi," je dejal Ancelotti.

"Na zelenico bom poslal najboljšo ekipo. Vsi so v dobrem stanju in pripravljeni. Menim, da bo tekma napeta, to je normalno. Ne verjamem pa, da bo grda. Težko bo, zapleteno. Pritisk te tekme je normalen. Igrata dve ekipi, ki se merita za naslov. Dve veliki ekipi. Sezona je še zelo dolga. To je zelo pomembna tekma. Možnost, da bi se Atléticu oddaljili na šest točk, dela to za veliko tekmo. Nič pa v tem trenutku ni odločilnega. Zaupamo vase, smo v dobrem trenutku forme. Vemo, da bo težka tekma. Težko bo, a igrali bomo s samozavestjo."

Španska liga, 26. kolo:

Athletic Bilbao : Granada 4:0 (2:0)
Aduriz (6, 18, 74/11-m), Gurpegui (80)
RK: Mainz (73/Granada)

Málaga : Valladolid 1:1 (1:1)
Santa Cruz (13); Larsson (30)

Levante : Osasuna 2:0 (2:0)
Diop (4), García (42)
RK: Casadesus (61/Levante)

Getafe : Espanyol 0:0

Ob 22.00:
Elche - Celta Vigo

Nedelja ob 12.00:
Villarreal - Real Betis

Ob 17.00:
Atlético Madrid - Real Madrid

Ob 19.00:
Sevilla - Real Sociedad

Ob 21.00:
Barcelona - Almería

Ob 21.00:
Rayo Vallecano - Valencia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.