Šport
24 ogledov

Redni del zaključili s porazom

hdd olimpija liga ebel Profimedias
V zadnjem kolu prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva so hokejisti Olimpije izgubili na gostovanju v Linzu (3:1).

Redni del lige Ebel je končan, hokejsiti Olimpije so ga danes sklenili z gostovanjem pri eni vodilnih ekip v Linzu in doživeli pričakovan poraz (3:1).

A za Ljubljančane, ki so prikovani na dno lestvice, zdaj prihajajo pomembnejše tekme. Od naslednjega tedna bodo skušali zmaji v skupini za preboj v končnico še ujeti dve mesti, ki peljeta v izločilne boje, čeprav se v klubu izpod Rožnika zavedajo, da bo takšna naloga zelo zahtevna.

Danes je bil po nekaj tekmah premora v vratih spet prvi vratar Jeff Frazee, ki je zbral kar 51 obramb in se spet izkazal, zadnji gol pa so gostje dobili na prazna vrata.

Olimpija v zadnjem času igra morda celo najboljši hokej v sezoni, in čeprav so bili domači podjetnejši, so bili gostje disciplinirani in borbeni. Linz je lovil morebitno drugo mesto in se moral precej potruditi, da je prišel do zmage.

Odločitev povsem ob koncu

V prvi tretjini golov ni bilo, Frazee je ustavil vseh 16 poskusov, tudi vse ob treh obdobjih domačih z igralcem več. V četrtem "power-playu" v 34. minuti so bili domači nato le uspešni.

V začetku zadnjega dela je imela igralca več tudi Olimpija in imela dva nevarna poskusa, izenačenja pa ni bilo. V 49. minuti sta v razmaku petih sekund morala na klop dva Olimpijina hokejista, izkušeni Rick Scoefield pa je dosegel gol za 2:0, čeprav so domači več kot minuto in pol pletli mrežo okrog trojice Ljubljančanov.

Po vrnitvi izključenega Boštjana Groznika pa je mladi Mark Čepon dosegel gol za priključek. Obetal se je zanimiv zaključek, gostje so iz vrat ob koncu potegnili Frazeeja, kar pa je Linz izkoristil za potrditev zmage.

EBEL, 44. kolo:

Linz - Olimpija 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Broda 34., Scoefield 50., 60.; Čepon 51.

Bolzano - KAC Celovec 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Innsbruck - VSV Beljak 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Red Bull Salzburg - Dornbirn 5:4* (1:3, 2:1, 1:0; 1:0)
Vienna Capitals - Orli Znojmo 2:3* (0:2, 0:0, 2:0; 0:1)
Fehervar - Graz 99ers 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.