Šport
14 ogledov

Tudi Italijani slavili na Trgu republike

hokej Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so izgubili tudi drugo tekmo lige Ebel na Trgu republike, a so tokrat iztržili vsaj točko, saj so proti Bolzanu klonili šele v podaljšku (1:2).

Na zadnji tekmi v koledarskem letu so se zmaji spet predstavili v začasnem domovanju, na odprtem drsališču na Trgu republike. Zimska klasika je tokrat zares delovala zimsko, tako s temperaturami kot s snežno kuliso, vrnitev v stare romantične hokejske čase - zimsko vreme je sicer tudi močno oklestilo število hokejskih privržencev na začasnih tribunah pred parlamentom - pa je več uspeha prinesla Bolzanu, ki je zmagal po podaljšku. Na koncu je bilo 2:1 za prvake lige, ki so tako še četrtič v sezoni premagali ljubljanske tekmece.

Na drugo tekmo lige Ebel v okviru zimskega festivala, prvo z Dornbirnom so izgubili (3:5), so se zeleno-beli podali s popotnico nesrečnega poraza v Salzburgu, ko so bili blizu prvemu uspehu po 18 zaporednih porazih, a so bili nazadnje spet prekratki.

Zanette izničil vodstvo zmajev

Tokrat so začeli dobro, z vodstvom v prvi tretjini. Po začetku, kjer si nobena od ekip ni priigrala izrazitejše prednosti ali priložnosti, pozneje pa so gostje začeli prevzemati pobudo, so domači hokejisti povedli sredi prvega dela. Hunter Bishop je po prestreženem ploščku sam krenil pred vrata Jaroslava Hübla in ga tudi premagal.

Nadaljevanje je bilo tudi dolgo izenačeno, po enkrat na vsaki strani tudi s številčno prednostjo, a sta obe ostali neizkoriščeni. Zato pa so gostje Andyja Chioda premagali, ko so bile moči na ledu spet izenačene. V 34. minuti je šel domači vratar po plošček za gol, a se je ta odbil in ga presenetil, strelec pa je bil Paul Zanette. Nekaj polpriložnosti so si pripravili tudi domači, a po 40 minutah je bil izid pri temperaturah, ki so se že spustile pod ledišče, 1:1.

Domači so v zadnjem delu pokazali več želje in skušali priti do vodstva. Toda poskusi Gala Korena, Andreja Hebarja in soigralcev so postali plen vratarja Bolzana, na drugi strani pa tudi nekdanji zmaj Žiga Pance s svojimi soigralci ni našel poti ploščku mimo Chioda. Hebar je imel v 55. minuti lepo priložnost za zmagoviti gol, toda vratar Bolzana se je po njegovem strelu s strani izkazal z dobro obrambo. Na ljubljanski strani pa je pomagala tudi sreča, saj je v enem zadnjih napadov Bolzano zadel okvir gola.

Bishop zapravil, Scofield izkoristil priložnost

Z izidom 1:1 so Ljubljančani imeli točko v žepu, druge pa niso dočakali. V podaljšku je najprej Bishop zapravil priložnost za zmago, v naslednjem napadu pa je po napaki domače obrambe Rick Scofield sam pridrsal pred Chioda in ga tudi premagal.

Liga Ebel, 32. kolo:

Telemach Olimpija : Bolzano 1:2* (1:0, 0:1, 0:0; 0:1)
Bishop 10.; Zanette 34., Scofield 62.

Orli Znojmo : KAC Celovec 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Dornbirn : Red Bull Salzburg 5:6 (1:1, 2:4, 2:1)
Black Wings Linz : Innsbruck 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Vienna Capitals : Fehervar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
VSV Beljak : Graz 99ers 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.