Šport > Nogomet
23 ogledov

Man Utd v Bruselj, Nemci na Nizozemsko

Liga Evropa žreb EPA
V drugem najmočnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju so izžrebali četrtfinalne pare.

V četrtfinalu Lige Evropa žreb ni imel nobenih omejitev, za največjega favorita preostanka tekmovanja pa je veljal Manchester United. Zmaga v Ligi Evropa prinaša nastop v naslednji sezoni Lige prvakov.

Le ena država je imela v žrebu dva predstavnika, med osem najboljših sta se prebila belgijska kluba Anderlecht in Genk. Družbo so jima, ob Man Unitedu, delali amsterdamski Ajax, nemški Schalke 04, francoski Lyon, španska Celta Vigo in turški Beşiktaş.

Žreb je izvedel nekdanji švedski reprezentant Patrik Andersson, ambasador letošnjega finala Lige Evropa (potekal bo v Stockholmu) in poskrbel za zanimive obračune.

Knapi v Amsterdam

Sloviti Manchester United se bo pomeril z Anderlechtom, prvo srečanje bo na sporedu v prestolnici Belgije in Evropske unije.

Drugi belgijski predstavnik Genk bo skušal izločiti Celto iz Viga, prva tekma se bo igrala v Galiciji.

Vroč bo nizozemsko-nemški dvoboj med Ajaxom in Schalkejem 04, prvi obračun se bo odvil na amsterdamski Areni.

Lyon, ki je v osmini finala ugnal AS Romo, se bo za vstop v polfinale udaril z Beşiktaşem, prva tekma bo na sporedu v Franciji.

Pari četrtfinala Lige Evropa:

Anderlecht - Manchester United
Celta Vigo - Genk
Ajax - Schalke 04
Lyon - Beşiktaş

Liga Evropa četrtfinale žreb | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.