Šport
16 ogledov

Pingvini do zmage brez Malkina

pittsburgh penguins Reuters
Pittsburgh Penguins so v gosteh s 5:3 premagali New York Rangers, Tampa Bay Lightning je slavila v Columbusu pri Blue Jackets s 4:0, Toronto Maple Leafs pa v Detroitu pri Red Wings z 1:0.

V New Yorku je bil eden junakov Connor Sheary, ki je za zmagovalce prispeval dva zadetka. Shearyja so po poškodbi Jevgenija Malkina, ta bo manjkal od šest do osem tednov, poklicali v nedeljo iz podružnične ekipe Wilkes-Barre/Scranton.

"To je dobra priložnost za veliko igralcev, da dobimo več igralnega časa, ko se poškoduje tako kakovosten igralec. Seveda je to slabo za ekipo, a dobro za mlajše igralce in tiste, ki ne igramo tako veliko," je ameriškim medijem dejal Sheary, ki je zadel za 2:1 in 3:2. Odločilna zadetka sta prispevala Mat Cullen v 12. minuti zadnje tretjine, in Sidney Crosby, ki je v zadnji minuti zadel v prazno mrežo.

Pittsburgh je z 80 točkami na sedmem mestu vzhodne konference, pet točk več imajo Rangers. Toliko jih ima tudi Tampa Bay, ki je zanesljivo zmagala v Columbusu. Ben Bishop je zbral 37 obramb za svoj četrti "shutout" v sezoni in 16. v karieri. Steven Stamkos pa je dal največji delež v napadu z dvema goloma in podajo.

Detroit, ki je na osmem mestu v vzhodnem delu lige, pa je doživel poraz proti najslabši ekipi lige Torontu. Jonathan Bernier je bil previsoka ovira za domače napadalce, obranil je 38 strelov za svoj 12. "shutout" v karieri. Detroit proti Torontu šele drugič v zadnjih 30 letih ni dosegel zadetka. Zato pa je edinega na tekmi dosegel Beljačan Michael Grabner, in sicer ob koncu druge tretjine.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki vodijo v pacifiški skupini in so četrti v zahodnem delu lige, bodo na led znova stopili v noči na torek, ko bodo gostovali pri branilcih naslova Chicago Blackhawks.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 3:5
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 0:4
Detroit Red Wings : Toronto Maple Leafs 0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.