Šport
17 ogledov

Liga NHL vabi nove člane

nhl logo zaščitni znak trademark Profimedias
Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je potrdilo možnost širitve tekmovanja oziroma sprejema več klubov.

V elitni konkurenci je trenutno 30 klubov, zbor lastnikov klubov pa je dovolil pogajanja z novimi kandidati. Ti morajo prijave poslati najpozneje do 10. avgusta.

Med najresnejšimi kandidati je kanadski Quebec City, kjer so nekoč že imeli klub v NHL, pa se je potem preselil v Denver in postal Colorado Avalanche. V Quebecu imajo tudi primerno dvorano, ki ustreza vsem standardom NHL.

V Las Vegasu, kjer podeljujejo nagrade po končani sezoni v ligi, pa prav tako resno razmišljajo o včlanitvi. Sodobno dvorano gradijo, v teh dneh naj bi sprožili testni projekt, ki bi pokazal, kolikšno je zanimanje za nakup vstopnic za hokejske tekme v tem igralniškem mestu.

Na severu ZDA pa sta največkrat omenjena kandidata Seattle, kjer nameravajo zgraditi novo večnamensko dvorano za košarko in hokej, ter Portland.

"V zadnjih letih smo prejeli številna povpraševanja o širitvi. Skupine poslovnežev ali vlagateljev se zanimajo za nove klube, ki bi radi sodelovali v NHL. Lastniški odbor lige je zdaj odločil, da ta povpraševanja strnemo v formalni obliki in povabimo še ostale, ki bi jih projekt tudi zanimal," je zamisel o širitvi razložil vodja lige Gary Bettman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.