Šport > Košarka
59 ogledov

Tajfun zasenčil Helios

Rogaška, Helios Katarina Ponjavić
Na prvi tekmi osmega kola lige za prvaka je aktualni šampion Tajfun v gosteh pri Heliosu prišel do svoje prve zmage (63:68).

Državni prvaki iz Šentjurja so v osmem krogu lige Nova KBM za prvaka vpisali prvo zmago. V gosteh so po dobri igri v zadnji četrtini premagali oslabljeni Helios Suns, ki je tako doživel drugi zaporedni poraz in zdrsnil na petdesetodstotni izkupiček.

Za Tajfun sta dve točki bolj prestižnega in motivacijskega značaja, saj se bodo v zadnjih dveh krogih težko izognili šestemu startnemu mestu za četrtfinale. Teoretično imajo še možnosti, saj za predzadnjo ekipo v ligi za prvaka Rogaško zaostajajo dve zmagi in se bodo z njo srečali v zadnjem krogu v Rogaški Slatini.

Varovanci Dejana Mihevca so zasluženo prišli do zmage, saj so igrali nepopustljivo - v prvem polčasu so zaostajali s 15:29 - in bili v ključnih trenutkih bolj zbrani ter višji pod obročema. Tekmo so v svojo prid obrnili z delnim izidom 12:4, s katerim so od zaostanka 53:55 prišli do vodstva 65:59. Ključno vlogo je odigral Domen Bratož, ki je v tem obdobju igre dosegel osem od svojih sedemnajstih točk.

Pri zmagovalci sta bila razpoložena tudi Sandi Čebular (14 točk, 9 skokov) in Terell Parks (13 točk, 14 skokov), v vrstah Domžalčanov pa je Marjan Čakarun zbral 21 točk in 10 skokov.

Liga Nova KBM (za prvaka), 8. kolo:

Helios Suns - Tajfun 63:68 (23:15, 18:18, 9:13, 13:22)
Čakarun (10 sk.) 21; Bratož 17, Čebilar (9 sk.) 14, Parks (14 sk.) 13.

Petek:
Zlatorog - Krka
Union Olimpija - Rogaška

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.