Šport
26 ogledov

Čardaš v Stožicah: prvakinje končale upe Krima

(Krim Mercator - Sävehof)
1/16
Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile tekmo četrtega kroga glavnega dela Lige prvakinj proti madžarskemu Györju (22:24).

Dvakratne evropske prvakinje, ki so imele po novih odhodih iz ekipe, pred dnevi sta Ljubljano zapustili še Romunki vratarka Talida Tolnai in krožna napadalka Oana Manea, so se branilkam naslova zoperstavile zgolj s 13 igralkami, med katerimi so bile znova tri vratarke.

Tako niti ni čudno, pravzaprav je precej pričakovano, da so Madžarke v Stožicah dobile nov par točk in si zagotovile polfinale. A do njiju so prišle težje, kot so si v taboru gostij bržčas zamišljali, saj je Krim orožje položil šele v sami končnici. A ga je in ostal praktično brez možnosti za uvrstitev med najboljše štiri v Evropi, kar mu je uspelo v minuli sezoni.

Krimovke ostale v igri

Tiselj je v začetno sedmerko uvrstil vratarko Sergejo Stefanišin, krožno napadalko Danielo Piedade, krilni igralki Majo Zrnec in Katarino Krpež ter zunanje igralke Anđelo Bulatović (menjala jo je Nina Wörz), Andreo Penezić in Barbaro Lazović.

Ekipi sta začeli precej enakovredno, favorizirane gostje so prvič povedle v osmi minuti s 4:3 in nato prednost povečale na 5:3. Po nekaj slabih napadih krimovk se je zdelo, da bo domača ladja počasi začela toniti.

Izenačeno ob polčasu

A se gostiteljice niso dale in v 19. minuti izenačile na 9:9, Tamara Mavsar pa je v 20. minuti domače spet popeljala v vodstvo. Končnica je spet minila v enakovredni igri, pa čeprav je domači strateg tudi v želji po ohranjanju ritma in koraka s tekmicami moral rotirati (preizkušene) igralke.

V uvodu drugega polčasa se slika na igrišču ni bistveno spremenila, krimovke so še naprej bile enakovreden boj z zvezdnicami madžarske ekipe, ki tako kot na prvi tekmi dotlej ni pokazala česa posebnega.

Lokejeva dokončala delo

Čeprav so gostje nato nekaj napak domačih kaznovale z zadetki za vodstvo z 21:18, so Ljubljančanke brez posebnih težav spet vzpostavile ravnotežje. V sami končnici pa sta prišla do izraza širši kader in individualna kakovost tekmic.

Domače so imele možnost za zmago, a so zapravljale napade s slabimi streli in podajami. Na drugi strani je bilo podobno, a s to razliko, da je bila vsaj Heidi Loke natančna, zadela za 24:22 in odločila tekmo.

Liga prvakinj, glavni del, skupina 2, 4. krog:

Krim Mercator : Györ 22:24 (14:14)
Lazović 5, Krpež 5 (1), Piedade 4, Mavsar 3 (2), Penezić 3; Görbicz 5 (5), Loke 4, Amorim 4, K. Bulatović 4

Larvik : Budućnost 17:22 (8:9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.