Šport > Nogomet
24 ogledov

Ramos utišal San Paolo, petarda Bayerna

Sergio Ramos Napoli Real Madrid EPA
Dobili smo prva udeleženca četrtfinala najmočnejšega evropskega nogometnega tekmovanja.

Madridski Real je na prvi tekmi doma proti Napoliju slavil s 3:1, na povratnem obračunu na slovitem San Paolu pa so Španci vse dvome o potniku v nadaljnje tekmovanje razblinili po slabi uri igre, čeprav so Italijani v prvem delu pošteno namučili aktualne evropske prvake. Na koncu so Madridčani zmagali še drugič (1:3) napredovali brez večjih težav. 

Napoli je začel zelo napadalno. V prvih 15 minutah je trikrat poskusil Marek Hamšik, enkrat z razdalje Lorenzo Insigne, Keylor Navas pa težav ni imel. Real je čakal na protinapade in enega prvih je s strelom z 20 metrov zaključil Toni Kroos. Več bi lahko iztržil Gareth Bale, toda bil je preveč sebičen in Pepe Reina je v 18. minuti ubranil njegov poskus.

V 24. minuti so domači zasluženo povedli, ko je Hamšik lepo našel vtekajočega Driesa Mertensa, Belgijec pa je z natančnim strelom v daljši kot zatresel mrežo. Pet minut zatem je bil zelo blizu izenačenja Cristiano Ronaldo, ko se je prebil mimo branilcev in že obšel tudi vratarja, nato pa zadel vratnico.

Zaključek prvega dela je spet pripadel Napoliju. V 35. minuti je Kalidou Koulibaly po kotu z glavo streljal čez gol, nato je Mertens po naključju prišel do žoge v kazenskem prostoru in zadel vratnico, Navas pa je bil na preizkušnji še po poskusu Hamšika in novem udarcu Mertensa s strani.

Madridčani so drugi del začeli precej bolje. Prvi je zapretil Karim Benzema, v 51. minuti pa je po kotu Kroosa z glavo svoj prvi zadetek v letošnji sezoni Lige prvakov zabil Sergio Ramos. Šest minut kasneje podoben scenarij: Kroos je tokrat izvajal kot z druge strani, Ramos je bil spet najvišji in s pomočjo odboja je vpisal še svoj drugi zadetek.

Do konca srečanja sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti za spremembo rezultata. Za Napoli je čez vrata sprožil Marko Rog, za goste pa bi tretji gol lahko zabil Dani Carvajal, ki je po sijajnem samostojnem prodoru meril čez gol. Kar ni uspelo Carvajalu, je v 91. minuti Álvaru Morati, ko je v mrežo pospravil odbitek po strelu Ronalda in postavil končni izid.

Londončani upali do 54. minute, nato razpadli

Arsenal Bayern Emirates | Avtor: EPA EPA

Münchenski Bayern si je na prvi tekmi na Allianz Areni proti Arsenalu priigral visoko prednost 5:1 in jo na povratnem obračunu na stadionu Emirates brez večjih težav zadržal in po naletu v drugem polčasu še izdatno povečali (1:5).

Pred srečanjem so domači navijači na ulicah ob stadionu Emirates glasno izražali željo po odhodu dolgoletnega trenerja Arsena Wengerja, kljub dobremu prvemu polčasu na povratni tekmi pa so se Londončani morali sprijazniti še z enim izpadom v osmini finala elitnega evropskega tekmovanja.

Na začetku srečanja so Bavarci uspeli umiriti Angleže, slednji pa so po dobrih desetih minutah le pokazali malce več. Najbolj aktiven je bil Theo Walcott in v 20. minuti je hitronogi napadalec s preigravanjem nanizal nekaj branilcev, nato pa z močnim udarcem s strani presenetil Manuela Neuerja za vodstvo Arsenala.

V naslednjih minutah so "topničarji" delovali zelo dobro, Walcott je še naprej mučil tekmece, toda nekajkrat je bil preveč sebičen. V 39. minuti je po podaji Nacha Monreala iz obetavnega položaja za domače grdo zgrešil Olivier Giroud, najlepšo priložnost gostov v prvem delu pa je v 41. minuti zapravil Robert Lewandowski, njegov volej po podaji Arjena Robbna je bil slab.

Giroud bi lahko takoj na začetku nadaljevanja zabil drugi gol Arsenala, toda lepega predložka Aarona Ramseya ni znal izkoristiti. Kazen je hitro sledila. V 54. minuti je Laurent Koscielny v kazenskem prostoru podrl Lewandowskega, zakrivil enajstmetrovko in prejel prejel rdeči karton, z bele točke pa je bil natančen prav poljski golgeter. Sledil je popoln kolaps domače ekipe.

Lewandowski je deset minut kasneje še enkrat zapretil po kombinaciji z Arturom Vidalom, ko je bil na mestu je bil David Ospina. Slednji je zakuhal drugi gol Bayerna v 68. minuti, ko je po njegovem slabem izbijanju zadel Robben.

V 78. minuti so Bavarci zabili tretji gol, po protinapadu je vratarja lepo premagal Douglas Costa. Potop Londončanov je epilog dobil v 80. minuti, ko je po odvzeti žogi Xabi Alonso zaposlil Vidala, ta ni izpustil priložnosti. Prav Čilenec je v 85. minuti postavil končni izid po asistenci Coste.

Liga prvakov, osmina finala (povratni tekmi):

Arsenal - BAYERN MÜNCHEN 1:5 (1:0)  /1:5/
Walcott 20.; Lewandowski 55./11m, Robben 68., Costa 78., Vidal 80., 85.
RK: Koscielny (Arsenal) 54.

Napoli - REAL MADRID 1:3 (1:0)  /1:3/
Mertens 24.; Ramos 51., 57., Morata 91.

ABC - napredovali v četrtfinale
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.