Šport > Nogomet
69 ogledov

Verbičevi s ključnim gostujočim golom

Benjamin Verbič Astra Giurgiu FC Kobenhavn EPA
V sredo zvečer je bilo odigranih šest tekem tretjega predkroga Lige prvakov.

Že popoldne po srednjeevropskem času so se v srednji Aziji pomerili nogometaši Astane in Celtica. Kazahstanci so po prvem polčasu vodili, a zadetek Leighja Griffithsa (ta je dva gola zabil tudi Olimpiji na prijateljski tekmi) je Škote postavil v zelo ugoden položaj pred povratno tekmo (1:1). Nekdanji član Maribora Agim Ibraimi je za domačine igral v končnici srečanja.

Norveški Rosenborg je bil po prvem polčasu obračuna proti ciprskemu Apoelu na dobri poti do napredovanja, saj je vodil z 2:0. V drugem delu so gostje uspeli zabiti pomemben zadetek v gosteh (2:1).

Na delu je bil tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Njegov FC København je gostoval pri romunski Astri in iztržil remi (1:1). Domačine je v sedmi minuti v vodstvo popeljal Filipe Teixeira, za Dance je izenačil kapetan Thomas Delaney sredi nadaljevanja. Verbič je igral do 80. minute in prejel rumeni karton.

Zadetek Falcaa ob porazu Monaca

Na derbiju večera sta se udarila Fenerbahçe in AS Monaco. Turki so povedli v 39. minuti z golom Emmanuela Emenikeja, a še pred koncem prvega dela je izenačil Radamel Falcao. Po dobri uri igre je Emenike zadel še drugič in Fenerju pred povratno tekmo v kneževini priigral majhno prednost.

Krvnik Olimpije, slovaški Trenčin, je doma proti varšavski Legii po prvem polčasu držal dokaj ugoden izid 0:0, 20 minut pred koncem srečanja pa je za Poljake zadel Nemanja Nikolić in svojo ekipo popeljal precej bližje naslednjemu krogu kvalifikacij. 

Na zadnji tekmi večera med pirejskim Olympiacosom in izraelskim Hapoelom Beer Shevo Grki niso uspeli realizirati terenske premoči in nekaterih priložnosti, Izraelci so namreč iztržili remi (0:0), ki jim daje veliko upanja pred povratnim srečanjem.

Liga prvakov, 3. predkrog (prve tekme):

Astana - Celtic 1:1 (1:0)
Logvinenko 19.; Griffiths 78.

Rosenborg - APOEL 2:1 (2:0)
Gytkjaer 23., Skjelvik 45.; Efrem 67.

Astra Giurgiu - København 1:1 (1:0)
Teixeira 7.; Delaney 64.

Fenerbahçe - AS Monaco 2:1 (1:1)
Emenike 39., 61.; Falcao 42.

Trenčin - Legia Varšava 0:1 (0:0)
Nikolić 69.

Olympiacos Pirej - Hapoel Beer Sheva 0:0 (0:0)

ODIGRANO V TOREK:
BATE Borisov - Dundalk 1:0 (0:0)
Ludogorec - Crvena zvezda 2:2 (1:0)
Sparta Praga - Steaua Bukarešta 1:1 (1:0)
Partizani - Salzburg 0:1 (0:0)
Viktoria Plzeň - Qarabag 0:0 (0:0)
Rostov - Anderlecht 2:2 (1:1)
Ajax - PAOK Solun 1:1 (0:1)
Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi 2:0 (2:0)
Šahtar Doneck - Young Boys 2:0 (1:0)

Povratne tekme bodo na sporedu avgusta 2. in 3. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.