Šport > Nogomet
41 ogledov

Toliko policistov, da bi napolnili Stožice

Principality Stadium Millennium Cardiff EPA
Oblasti v Cardiffu, ki bo naslednji teden gostil finale Lige prvakov, ne želijo ničesar prepustiti naključju.

Zaradi strahu pred morebitnim terorističnim napadom so se mestne oblasti v Cardiffu, ki bo 3. junija gostil finale nogometne Lige prvakov med Juventusom in madridskim Realom, odločile, da ukinejo navijaško cono ter s tem organiziran ogled finala. Poleg tega bodo tekmo odigrali pod zaprto streho stadiona. Organizatorji so se za to odločili zaradi varnostnih razlogov, saj se bojijo morebitnega napada z droni. 

Mestne oblasti so sprejele takšno odločitev v nasprotju z željami Evropske nogometne zveze Uefe, navaja športni časnik As.

Za varnost v Cardiffu bo zadolženih okrog 15.000 policistov, okoli stadiona pa bo postavljenih nekaj varnostnih obročev.

V ponedeljek je v terorističnem napadu v Manchestru življenje izgubilo 22 oseb, 59 je ranjenih. Britanska vlada je zaradi strahu pred morebitnim novim napadom v sredo dvignila pripravljenost na najvišjo raven.

Liga prvakov finale žoga | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.