Šport > Nogomet
20 ogledov

Oblakov Atlético v svojem slogu ustavil Bayern

Saul Niguez Atletico Madrid Bayern Liga prvakov
1/11
Žurnal24 main
Na madridskem stadionu Vicente Calderón je Atlético na prvi tekmi polfinala Lige prvakov z zelo dobro predstavo Jana Oblaka minimalno premagal münchenski Bayern (1:0).

Po pričakovanjih je Jan Oblak dobil mesto v prvi postavi Atlética. Diego Simeone je moral enajsterico sicer sestaviti brez poškodovanega stebra obrambe Diega Godína, najbližje gostujočim vratom je postavil Antoina Griezmanna in Fernanda Torresa

Pep Guardiola (ni mogel računati na Arjena Robbna in Jeroma Boatenga) je malce presenetil s postavitvijo, saj je dodatno okrepil sredino igrišča. Mesto v začetni enajsterici je tako dobil Thiago Alcântara, medtem ko sta na klopi ostala Thomas Müller in Franck Ribéry. Najbližje vratom je za Bayern začel Robert Lewandowski, na krilih pa Kingsley Koman in Douglas Costa.

Ñíguez kot Maradona, Oblak nepremagljiv

Atlético je na otvoritvi srečanja visoko pritisnil na zadnjo linijo Bavarcev, toda do pravega zaključka v prvih minutah ni prišel. Zato pa so Španci izkoristili svojo prvo pravo priložnost. V deseti minuti je na desni strani žogo prejel Saúl Ñíguez in s fantastičnim preigravanjem zavrtel štiri branilce ter matiral Manuela Neuerja.

Bayern bi lahko hitro odgovoril, toda zadetek je z izbijanjem preprečil José María Giménez. Oblak je bil na preizkušnji v naslednjem napadu, ob predložku je zamudil in v glavo zadel Artura Vidala, nato pa z ujeto žogo popravil napako. V naslednjih minutah je Bayern prevladoval v polju, a je bil omejen na poskuse z razdalje.

Po pol ure igre je ponovno zapretil Atlético, Neuer je uspel odbiti poskus Griezmanna iz neposredne bližine. Na drugi strani je Oblak zanesljivo ulovil nevarno podajo Komana. Tik pred polčasom je za domače z zvitim strelom zagrozil še Koke, poskus je pravočasno blokiral Javi Martínez.

Na začetku drugega polčasa je za Bayern prvi poskusil Vidal, Čilenec je žogo zadel preslabo, da bi testiral Oblaka. V 54. minuti pa so bili Nemci centimetre oddaljeni od izenačenja: s 30 metrov je silovito sprožil David Alaba in zatresel prečko. Oblak se je moral izkazati dve minuti kasneje, bil je dobro postavljen po strelu Martíneza z glavo.

Gabi Jan Oblak Atletico Madrid Bayern | Avtor: EPA EPA
Madridčani so se osredotočili na branjenje, naslednji poskus Bavarce pa je pripadel Lewandowskemu, čigar strel je odbil Oblak. Nato je z nevarno akcijo zapretil še Costa, Guardiola pa je na zelenico poslal Müllerja in Ribéryja. Oblak je imel delo tudi v 74. minuti, tokrat je ustavil bombo Vidala.

Sledila je izjemna dvojna priložnost za domače: v protinapadu je Griezmann našel Torresa, ta je stresel vratnico, odbito žogo pa je proti vratom poslal Koke, vendar je bil Neuer na mestu.

V zaključku tekme je Bayern silovito pritiskal, toda obramba Špancev na čelu z Oblakom je vzdržala vse nalete. zadnji dve priložnosti Mehdija Benatie in Vidala sta se končali z žogo v Oblakovem naročju in na Bavarsko bodo Atleti nesli minimalno prednost.

Liga prvakov (polfinale), prvi tekmi:

Atlético Madrid - Bayern München 1:0 (1:0)
Ñíguez 10. 

Manchester City - Real Madrid 0:0 (0:0)

Povratni tekmi bosta odigrani prihodnji teden.

Komentarjev 3
  • Jagijagi1 15:25 28.april 2016.

    Oblak je dober vratar! Ni kaj!Atletico pa igra radby ne pa nogomet!Take igre se mi ne da gledat!

  • goly 08:11 28.april 2016.

    hm...dvomim, da je imel srečo....prej znanje, da se je pravilno postavil ;) ker če znanja ne bi bilo potem tudi ne bi bil v tako dobri ekipi.....aja pa itak se mu je usral da je bil že n-krat nepremagan....Bo ...prikaži več pa lepo gledat povratno tekmo kako bodo bavarci tudi doma zgubili :-P

  • kurt 07:30 28.april 2016.

    Napišite raje, da je Oblak imel več sreče, kot pameti. V povratni tekmi jih bodo Bavarci zmleli.