Šport > Nogomet
12 ogledov

Porto ni zdržal, Leicester preživel Pizjuán

Dani Alves Porto Juventus EPA
V elitnem nogometnem tekmovanju so se v sredo v izločilne boje podale še preostale štiri ekipe.

Italijanski prvak Juventus je v gosteh dolgo lomil odpor Porta, ki je že sredi prvega dela ostal le z deseterico. Na koncu so Bianconeri zmagali (0:2) in so z nogo in pol že med osmerico.

Srečanje na stadionu Dragão so bolje začeli domači, toda po četrt ure so gostje vzpostavili ravnotežje in začeli iskati pot proti mreži. V 27. minuti jim je na pomoč priskočil kar domači branilec Alex Telles, ki je v minuti storil dva prekrška za rumeni karton in odšel pod predčasno prho. "Zmaji" so se nato osredotočili na obrambo, Juve pa je bil najbližje vodstvu v zaključku prvega dela, ko je Paulo Dybala z razdalje zadel vratnico gola Ikerja Casillasa.

V nadaljevanju se je tekma odvijala po podobnem scenariju - Italijani so napadali, Portugalci pa zaprli dostope do vrat. "Stara dama" kaj veliko kreativnosti ni pokazala, toda znala kaznovati napake domače obrambe in si zagotoviti lepo prednost.

V 72. minuti je Marko Pjaca srečno prišel do žoge in 15 metrov od vrat silovito sprožil ter zadel daljši kot. Le nekaj trenutkov kasneje je brazilska naveza pri gostih podvojila prednost, Alex Sandro je s predložkom našel Danija Alvesa, ta pa je imel dovolj časa, da si je žogo ustavil in jo poslal v mrežo.

Do konca tekma bi tretji gol za Juve lahko zabil Sami Khedira, toda kljub zgrešeni priložnosti so Torinčani zelo zadovoljni zapuščali zelenico.

Lisjaki preživeli nalet Andaluzijcev

Ekipa Seville je na domačem igrišču nadigrala Leicester City, toda po spletu okoliščin bo na otok nesla sila tanko prednost (2:1).

Na stadionu Sánchez-Pizjuán je bila Sevilla od prve minute boljši tekmec, Angleže je večkrat reševal vratar Kasper Schmeichel. V 13. minuti je Danec ubranil tudi strel z bele točke - izvajalec je bil Joaquín Correa, ki je predhodno priigral najstrožjo kazen. 

Sevilla ni popuščala in je še naprej nizala priložnosti, v 25. minuti pa le prišla do zaslužene prednosti, po predložku Sergia Escudera je z glavo zadel Pablo Sarabia. Do odmora je Schmeichel s pomočjo prečke odbil poskus Stevana Jovetića, dvakrat pa je bil nenatančen še Vitolo

Vitolo je pretil tudi na začetku drugega dela, ko je že premagal vratarja, a nato zadel vratnico. V 62. minuti so Andaluzijci le uspeli povečati naskok: dolgo žogo si je ustavil Jovetić in iznajdljivo pripravil strel Correi, ta pa je našel pot mimo Schmeichela.

Kljub bledi predstavi pa so angleški prvaki le prišli do pomembnega zadetka v gosteh. Na levi se je odkril Danny Drinkwater in ostro podal pred vrata, tam pa se je dobro znašel Jamie Vardy.

Do konca tekma je Sevilla še tretjič zadela okvir vrat, po kotu ga je stresel Adil Rami. Angleži so čakali na protinapade in se branili ter zadržali minimalen poraz, s katerim so glede na prikazano lahko zelo zadovoljni.

Liga prvakov, osmina finala (prvi tekmi):

Porto - Juventus 0:2 (0:0)
Pjaca 72., Alves 74.
RK: Telles (Porto) 27.

Sevilla - Leicester City 2:1 (1:0)
Sarabia 25., Correa 62.; Vardy 73.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.