Šport > Nogomet
10 ogledov

Točka za Kampla, petarda Real Madrida

(Real Madrid- Legia Warszawa)
1/26
EPA
Real Madrid je na Santiago Bernabéuu prepričljivo premagal Legio (5:1). Za pestro uverturo so poskrbeli gostujoči huligani, ki so se na madridskih ulicah spopadli s policisti. Slovenci s slabim izkupičkom.

Slovenski reprezentant in glavni akter afere, ki je zaznamovala reprezentančni tekmi s Slovaško in Anglijo, je gostil londonski Tottenham in iztržil neodločen izid (0:0). Kevin Kampl je odigral celo tekmo.

Na delu je bil tudi danski Kobenhavn slovenskega nogometaša Benjamina Verbiča, ki je moral v gosteh priznati premoč angleškemu prvaku Leicester Cityju (1:0). Verbič je igral do 66. minute, ko ga je na zelenici zamenjal Rasmus Falk Jensen.

Brez točk je ostal tudi Dinamo Zagreb, za katerega je celo tekmo igral Petar Stojanović in v 30. minuti prejel rumeni karton. Hrvaškega prvaka je na Maksimiru ugnala Sevilla (0:1).

Huligani nad policiste, sedem poškodovanih

V Madridu zaradi strahu pred gostujočimi huligani vlada poostrena varnost. Lokalne oblasti so aretirale tri poljske navijače, ki so napadli natakarico v baru v okrožju La Latina, ji ukradli telefon, nato pa so želeli izprazniti še blagajno. Tekmo na Santiago Bernabéuu naj bi si ogledalo več kot 3000 gostujočih navijačev. Huligani so se pred začetkom srečanja spopadli s policijo (video spodaj). Po navedbah Europa Press je sedem ljudi potrebovalo zdravniško pomoč.

Real Madrid je imel v peti minuti na voljo prosti strel, a je Cristiano Ronaldo nastreljal le živi zid. Po podaji iz kota je bil z glavo prekratek Gareth Bale, v gneči pred golom pa se ni znašel niti Ronaldo. Slednji je zapretil minuto kasneje, vendar je njegova žoga po odboju romala mimo desne vratnice. Legia je odgovorila s protinapadom v sedmi minuti, žoga pa je pristala v rokah Keylorja Navasa.

Pred tekmo se je napovedovalo, da bo Real podrl rekord za najvišjo zmago v Ligi prvakov (8:0), a so gostje iz Varšave hitro pokazali zobe. V deveti minuti se je z drugo obrambo izkazal Navas.

Akcije je bilo v uvodnih minutah na pretek. Vadis Odjidja-Ofoe je stresel Realovo levo vratnico, Bale pa je odgovoril z nenatančnim strelom od daleč. Valižan je v 16. minuti domače popeljal v vodstvo. Žogo je sprejel na desni strani igrišča in uspešno preigral, nato pa z levico natančno meril v oddaljeni kot.

Štirje goli v prvem polčasu

Marcelo je v 19. minuti sprožil po podaji Karima Benzemaja, žoga pa se je odbila od Tomasza Jodłowieca in končala za hrbtom gostujočega vratarja. Na drugi strani igrišča je Danilo v kazenskem prostoru zrušil Miroslava Radovića, ki je z bele točke premagal Navasa in prepolovil zaostanek Legie.

Galaktiki so znova pobegnili v 37. minuti. Ronaldo je v kazenskem prostoru nesebično podal Asensiu, ki ni imel pretirano težkega dela in povišal na 3:1.

Uvodne minute drugega dela niso bile tako razburljive kot v prvem. Benzema je v 49. minuti prišel do strela iz neposredne bližine, z dobro reakcijo pa se je izkazal Arkadiusz Malarz.

Ronaldo tokrat le podajalec

Real je umiril igro in se vsaj navidezno zadovoljil z dvema goloma razlike. Tekma se je prevesila v zadnjo tretjino, o nevarnejših priložnostih pa v tem delu ni bilo ne duha ne sluha. Galaktiki so se znova prebudili v 68. minuti. Alvaro Morata je preigraval po levi in poslal predložek v sredino, kjer je z volejem natančno meril Lucas Vazquez.

Ronaldo, ki nikakor ni našel poti v mrežo, je v 85. minuti po hitrem protinapadu nase povlekel dva nogometaša in podal odkritemu Morati, ki je zabil za končnih 5:1.


Liga prvakov, skupinski del, 3. krog:

Skupina E

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur 0:0 (0:0)

CSKA Moscow - Monaco 1:1 (1:0)
Traore 34.; Silva 87.

Lestvica:
1. Monaco 5
2. Tottenham 4
3. Bayer Leverkusen 3
4. CSKA Moskva 2


Skupina F

Real Madrid - Legia Warszawa 5:1 (3:1)
Bale 16., Jodlowiec 19./ag, Asensio 37., Vazquez 68., Morata 85.; Radović 22./11m

Sporting CP - Borussia Dortmund 1:2 (0:2)
Cesar 67.; Aubameyang 10., Weigl 43.

Lestvica:
1. Borussia Dortmund 7
2. Real Madrid 7
3. Sporting Lizbona 3
4. Legia Varšava 0


Skupina G

Club Brugge - Porto1:2 (1:0)
Vossen 12.; Layun 68., Silva 90./11m

Leicester City - Kobenhavn 1:0 (1:0)
Mahrez 40.

Lestvica:
1. Leicester 9
2. Koebenhavn 4
3. Porto 4
4. Club Brugge 0

Skupina H

Dinamo Zagreb - Sevilla 0:1 (0:1)
Nasri 37.

Lyon - Juventus 0:1 (0:0)
Cuadrado 76.

Lestvica:
1. Juventus 7
2. Sevilla 7
3. Lyon 3
4. Dinamo Zagreb 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.