Šport > Nogomet
19 ogledov

"Idolu" Torresu želijo slabo tekmo in lep sprejem

Torres Ramires Azpilicueta Atletico Madrid Chelsea Liga prvakov polfinale
1/10
EPA
Vezist Atlética Mario Suárez si je zaželel, da bi stadion Vicente Calderón v torek vzorno sprejel nekdanjega heroja Fernanda Torresa, ki mu je vseeno zaželel slabo tekmo.

Fernando Torres je Atético Madrid zapustil kot eden največjih biserov španskega nogometa. Pri Liverpoolu se je prebil med najboljše napadalce na svetu, a po rekordnem prestopu k Chelseaju na prvo tekmo ob domači reki Manzanares po odhodu iz kluba ne prihaja kot najboljši niti v svojem trenutnem klubu, kaj šele na Otoku in v Evropi.

Torres se je Atléticu pridružil z enajstimi leti in bil kot 19-letnik že kapetan ter zaigral na več kot 200 tekmah med letoma 2001 in 2007. Njegov nekdanji soigralec in vezist Mario Suárez si je zaželel, da bi "idola" navijači Atlética v torek na prvi tekmi polfinala Lige prvakov sprejeli z odprtimi rokami, medtem ko se omenja tudi njegov neizbežni povratek na Calderón.

Bil je idol

"Za vse navijače bo nekaj posebnega videti Torresa, če bi igral tukaj," je o "El Niñu" v pogovoru za dnevnik MARCA dejal Suárez. "Za nas je bil idol, prvič se bo vrnil na Calderón. Če bo igral, upam, da bo odigral zelo slabo tekmo, a da se bo lahko kasneje dobro zabaval. Ne želim primerjati obeh ekip, a res je, da imamo oboji jasni identiteti. So ekipa, ki se brani zelo dobro, povzroča težave pri prostih strelih in kotih, išče prostore, skozi katere lahko pritiskajo na nasprotnika. Lahko bi bilo nekaj podobnosti. Upam, da bodo naše vrline presegle njihove. Oni skušajo izkoristiti napake drugih. Mi jih moramo napraviti čim manj in izkoristiti njihove. In izkoristiti svoje priložnosti za zmago."

Dnevnik AS je prenesel tudi izjave kapetana Gabija Fernándeza, ki je spregovoril o verjetno fascinantnem taktičnem dvoboju njegovega šefa Diega Simeoneja s Joséjem Mourinhom. Simeone je Portugalca uspel premagati v njegovi zadnji sezoni, ko je njegov Real Madrid še posebej boleče ugnal v finalu pokala na Santiagu Bernabéuu, Gabi pa je namignil, da bodo rdeče-beli računali na protinapade prek bodočega člana Chelseaja Diega Coste.

Mourinho trener Atletico Madrid Chelsea Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA

Bolj motivirani od vseh

"Mourinhova ekipa je zelo dobro taktično pripravljena in sem bo prišla igrat svojo igro," je pred prvim polfinalom v najmočnejšem evropskem tekmovanju po 40 letih dejal Gabi. Dodatnega pritiska s soigralci zaradi tega ne čuti, je zatrdil.

"Moramo jim odgovoriti s svojo igro in iskati Diega po krilih. Ekipa, katere načrt bo najbolj uspešen, bo zmagala. Čeprav smo prehodili dolgo pot, je najpomembnejši del še vedno odigrati tekmo. Ekipa je pripravljena na trenutno situacijo, a nismo osvojili še ničesar. Ne moremo se sprostiti. Moramo pokazati, da lahko storimo še en pomemben korak naprej in pridemo v finale. Vidimo Atlético, ki se lahko spopada s pritiskom, kljub vsem pohvalam. Z nogami smo na tleh, ker igramo še za veliko reči. Smo bolj motivirani od vseh, ne vem, če bolj sposobni, toda gotovo motivirani. To bomo skušali uporabiti."

Courtois: Oni so favoriti, a favorit je bila že Barça

Dobre novice prinaša tudi najnovejši zdravstveni karton, sodeč po katerem bo za tekmo s Chelseajem nared tudi poškodovani vezist Arda Turan. Turek je izpustil tudi drugo četrtfinalno tekmo z Barcelono in bo obračun z modrimi verjetno začel na klopi, medtem ko bosta v prvi postavi Raúl García in David Villa. Veliko črnila je bilo prelitega tudi okoli usode vratarja Thibauta Courtoisa, a MARCA na dan pred tekmo poroča, da sta kluba dosegla dogovor za štirimi stenami.

"Oni so favoriti, toda tudi Barcelona je bila ... Zame je to nekaj posebnega. Sem pri 'Atlétiju', toda tudi Chelsea je moja ekipa. Najbolje je, da ne razmišljaš preveč in igraš kot vedno, ker če bi si mislil 'uf, moram paziti na to, kaj počnem', potem bi na koncu igral slabo. Tu si želim osvojiti naslove in na teh dveh tekmah bom 'Atlétijev'," je v pogovoru za spletno stran Mednarodne nogometne zveze (Fifa) dejal Courtois, ki se bo pomeril s svojim matičnim klubom.

"Takšne sezone nisem pričakoval. Spominm se, ko sem s skoraj 17 leti igral prvo tekmo v Belgiji in sanjal o lepi karieri tam, toda nisem si mislil, da bom igral za veliko ekipo in osvajal naslove, kakršni so ti. In zdaj smo blizu najpomembnejše - Lige prvakov! Blizu smo tudi v prvenstvu, kjer ob Barceloni in Real Madridu nikoli ne pomisliš na to, da bi lahko zmagal. Oni imajo boljše igralce, toda mi imamo zelo dobro ekipo, to pa je pomembno, ker ne potrebuješ pomoči določenega igralca, da bi bil prvak. To bo težko ponoviti. Zdaj, ko smo prišli do sem, to moramo izkoristiti. Če na koncu ne dosežemo ničesar, potem bo težko, a to ne bo zato, ker ne bi dali sto odstotkov."

Liga prvakov, polfinale:

Torek ob 20.45:
Atlético Madrid – Chelsea

Verjetni postavi

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Luís; Gabi, Suárez, Koke, García; Villa, Costa.

Chelsea: Čech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; Luiz, Lampard; Willian, Oscar, Schürrle; Torres. 

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska).

Sreda ob 20.45:
Real Madrid – Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.