Šport > Nogomet
28 ogledov

Real prestal velik test, debakel Arsenala

(Real Madrid - Napoli) EPA
Real Madrid je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v Madridu premagal Napoli (3:1). Bayern München je v bavarski prestolnici poskrbel za petardo v mreži Arsenala (5:1).

V Madridu sta se na stadionu Santiago Bernabéuu za čim boljše izhodišče v lovu na četrtfinale pomerila Real Madrid (4-3-3) in Napoli (4-3-3). Domači trener Zinedine Zidane je priložnost v napadu ob Cristianu Ronaldu in Karimu Benzemaju ponudil Jamesu Rodriguezu. Garetha Bala, ki okreva po poškodbi gležnja, ni bilo na seznamu.

Dani Carvajal je zamenjal poškodovanega Danila, v zvezni vrsti pa so bili Luka Modrić, Casemiro in Toni Kroos. Gostujoči strateg Maurizio Sarri je v napadu stavil na Driesa Mertensa, Lorenza Insigneja in Joseja Mario Callejona. V ekipo se je vrnil Elseid Hysaj

Galaktiki so tekmo začeli odlično, velika priložnost pa se je po manj kot pol minute igre ponudila Benzemaju. Francoz je po kombinaciji z Ronaldom sprožil na gol, z obrambo pa se je izkazal Pepe Reina.

Realovci so po živahnih uvodnih minutah doživeli hladen tuš. Insigne je opazil, da je Keylor Navas zataval predaleč iz vrat in sprožil z velike razdalje. Domačega vratarja je ujel na napačni nogi in z natančnim strelom v daljši kot zabil svoj prvenec v letošnji sezoni Lige prvakov. Italijanski reprezentant je bil od gola oddaljen približno 40 metrov.

Benzema je po še eni podaji Ronalda poskusil z glavo, a brez uspeha, porumenel pa je Ramos. Real je v 18. minuti prišel do izenačenja, strelec pa kdo drug kot Benzema, ki je pred tem zapravil dve lepi priložnosti, v tretje pa vendarle strl odpor Reine. Francoz je bil natančen z glavo po lepem predložku Carvajala, ki je preletel Ronalda. Portugalec je bil v 28. minuti blizu zadetku po podaji Modrića, a je z levico sprožil krepko prek vrat.

Gostje so nevarno prodrli v 37. minuti, sumljivo je padel Mertens, a je Damir Skomina pustil prednost, predložek Callejona pa je romal v prazno, saj v kazenskem prostoru ni bilo niti enega nogometaša Napolija. 

Beli balet je spet zapretil v 42. minuti, v glavni vlogi pa znova Benzema. Ronaldo je imel ogromno prostora na desni strani igrišča, vendar se je odločil za nesebično podajo Francozu, a se ta ni najbolje znašel, žogo poslal mimo desne vratnice in pristal na gostujočem vratarju.

Prve minute drugega polčasa niso ponudile nič kaj pretresljivega. Pobudo so imeli Italijani, Hamšik pa je žogo poslal predaleč, da bi Mertens ogrozil Navasa. V 49. minuti je Ronaldo s preigravanjem iz igre vrgel Koulibalyja in mirno podal do Kroosa, ta pa ni imel težkega dela in žogo uspešno poslal v spodnji desni kot.

Napoli se je komaj ovedel, že je za nov udarec poskrbel Casemiro, ki je sprejel odbitek izven kazenskega prostora in z volejem poskrbel za fenomenalen zadetek ter eksplozijo navdušenja na stadionu v Madridu.

Callejon je v 68. minuti pripravil lepo priložnost Mertensu, ki pa zmede v Realovi obrambi ni uspel izkoristiti in žogo poslal čez gol. Belgijec je kmalu zatem še enkrat prišel do strela, na mestu pa je bil Navas. Reina je na drugi strani v zadnjem hipu preprečil zadetek Jamesa Rodrigueza.

Madridčani so nekoliko popustili in Napoli je kreiral več napadov za znižanje izida. V 81. minuti je Navasa premagal Callejon, a je bil globoko v prepovedanem položaju. Marcelo bi v 85. minuti lahko povišal na 4:1 po asistenci nesebičnega Ronalda, a se je namesto za strel odločil za podajo, a naletel na povsem nepripravljenega Morato. Španski napadalec, ki je vstopil namesto Benzemaja, je bil za nameček v prepovedanem položaju. Napoliju je naposled zmanjkalo časa za znižanje izida in ostalo je pri dveh golih razlike.

Arsenal brez možnosti na povratni tekmi

Carlo Ancelotti z začetno postavo Bayern Münchna (4-2-3-1) ni presenetil. Po poškodbi kolena se je v ekipo vrnil Xabi Alonso, v napadu pa so na Allianz Areni priložnost dobili Arjen Robben, Thiago in Douglas Costa. V konici napada Robert Lewandowski.

V vratih Arsenala (4-2-3-1) je stal David Ospina namesto Petra Čecha, Kieran Gibbs pa je dobil prednost pred Nachom Monrealom. V zvezni vrsti sta začela Granit Xhaka in Francis Coquelin, v konici napada pa Alexis Sánchez.

Bavarci so na domačem igrišču zagospodorali že uvodoma in pobude do konca niso izpustili iz roke. Vidal je prvi zagrozil s strelom od daleč, a je bil vratar Ospina na mestu. Tri minute pozneje pa je bil čuvaj mreže Londončanov nemočen, ko ga je na svoj značilen način, s plasiranim udarcem z leve strani premagal Robben. Nizozemec je imel le nekaj minut pozneje še eno priložnost, tokrat mu je Ospina veselje preprečil. 

Arsenal se je prebudil v drugem delu prvega polčasa Neuer je imel nekaj težav s prostim strelom Özila, v 30. minuti pa je moral po žogo v mrežo. Po strogo dosojeni enajstmetrovki srbskega sodnika Milorada Mažića je sicer ubranil strel Sancheza, toda Čilenec se je nato dobro znašel in izid izenačil. To je Angleže opogumilo, Xhaka in Özil bi lahko svojo ekipo popeljala v vodstvo, toda Neuer se ni pustil premagati. Na drugi strani je priložnost, da bi Bayern že po prvem polčasu vodil, zamudil Hummels, njegov strel z glavo je zletel za malo mimo vratnice.

Londonski velikan je drugi del začel udarneje, a hitro doživel nov udarec. Po podaji Lahma je v 53. minuti z glavo Münchenčane v vodstvo popeljal Lewandowski, tri minute pozneje pa s peto mojstrsko podal Alcantari. Španec je bil nato ob pomoči tekmečevega branilca, ki je spremenil smer njegovega strela, uspešen še enkrat. Arsenalova igra je razpadla, kar je s petim golom kaznoval rezervist Müller.

Topničarji bodo na povratni tekmi na domačem Emiratesu poskušali nadoknaditi štiri gole zaostanka, kar pa bo glede na videno na Allianz Areni bržkone nemogoča naloga.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Bayern München - Arsenal 5:1 (1:1)
Robben 11., Lewandowski 53., Thiago 56., 63., Müller 88.; Sánchez 30.

Bayern München: Neuer; Lahm, Hummels, Martinez, Alaba; Alonso, Vidal; Robben, Thiago, Costa; Lewandowski
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs; Xhaka, Coquelin; Iwobi, Ozil, Oxlade-Chamberlain; Sanchez

Real Madrid - SSC Napoli 3:1 (1:1)
Benzema 18., Kroos 49., Casemiro 54.; Insigne 8.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos; James, Benzema, Ronaldo
Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Zielinski, Diawara, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

 
V Madridu se na stadionu Santiago Bernbéuu za čim boljše izhodišče v lovu na četrtfinale merita Real Madrid (4-3-3) in Napoli (4-3-3). Domači trener Zinedine Zidane je priložnost v napadu ob Cristianu Ronaldu in Karimu Benzemaju ponudil Jamesu Rodriguezu. Garetha Bala, ki okreva po poškodbi gležnja, ni bilo na seznamu. Dani Carvajal je zamenjal poškodovanega Danila, v zvezni vrsti pa so Luka Modrić, Casemiro in Toni Kroos. Gostujoči strateg Maurizio Sarri je v napadu stavil na Driesa Mertensa, Lorenza Insigneja in Joseja Mario Callejona. V ekipo se je vrnil Elseid Hysaj. 
 
Carlo Ancelotti z začetno postavo Bayern Münchna (4-2-3-1) ni presenetil. Po poškodbi kolena se je v ekipo vrnil Xabi Alonso, v napadu pa so priložnost dobili Arjen Robben, Thiago in Douglas Costa. V konici napada je Robert Lewandowski. V vratih Arsenala (4-2-3-1) je David Ospina, Kieran Gibbs pa je dobil prednost pred Nachom Monrealom. V zvezni vrsti sta začela Granit Xhaka in Francis Coquelin, v konici napada pa Alexis Sánches.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.