Šport
20 ogledov

Liga prvakov za ACH letos na stranskem tiru

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja v novo sezono vstopajo s skrčenim proračunom, a še vedno z veliko izzivi in visokimi cilji.

Ekipa je od lanske kar precej spremenjena, a dovolj kakovostna, da izpolni svoja pričakovanja. Ljubljančani želijo dvojno domačo krono, se potegovati za zmago v Srednjeevropski ligi, v Ligi prvakov pa priti iz predtekmovalne skupine, v kateri bodo igrali z močno Piacenzo, bolgarskim Marek Unionom in francoskim Toursom.

Ljubljanski klub so po prejšnji sezoni zapustili korektorja Alen Šket, Francoz Mory Sidibe, Kanadčan Daniel Lewis, Srb Borislav Petrović, brazilski podajalec Carlos Moreno, že med prejšnjo sezono pa tudi Srb Uroš Kovačević. Namesto njih so prišli slovenski igralci, bloker Mario Koncilja, podajalec Jan Brulec, sprejemalec Jan Pokeršnik, korektor Janko Bregant in še en korektor, izkušani Hrvat Anđelko Ćuk.

Slovensko jedro

"Jedro smo sestavili iz slovenskih igralcev, kar smo si že dolgo želeli," je na predstavitvi dejal predsednik upravnega odbora Rasto Oderlap, ki je potarnal nad finančnim stanjem, a upa, da se bo med sezono popravil. Podobnega mnenja je tudi trener Luka Slabe:

"Upam, da bo ekipa do konca sezone enaka, da nas nihče ne bo zapustil. Zaenkrat se nam pozna, da smo le dva treninga opravili skupaj, tako da nam ne preostane drugega, kot da se zakopljemo v delo. Verjetno bomo zaradi pomanjkanje višine nekoliko inferiorni v bloku, kar ne pomeni, da bomo slabša blokerska ekipa, ampak da bomo morali deficite nadomeščati nekje drugje. Mislim pa, da bomo imeli soliden sprejem in da bomo v napadu lahko gojili hitrejšo igro. Imamo mešanico izkušenih in mladih igralcev, kar je lahko zelo dobro."

Lepe besede o novincih

Selektor slovenske reprezentance je na podlagi prijateljske tekme v Veroni pohvalil oba korektorja. Breganta, ki ima veliko prostora za napredek, in Hrvata Ćuka, za katerega samo upa, da ne bo imel težav s poškodbami kolena, kot jih je že imel.

"Janko je v Italiji pokazal pametno igro, ni se zaletaval, dobro opazuje, ve, kaj je treba narediti, razume igro. Ćuk ima veliko izkušenj, ima odličen servis, vendar tudi veliko težav s poškodbami. Zdaj sicer trenira normalno, koleno mu ne zateka, a ga ne smemo preobremeniti, saj se hitro lahko vse spremeni," meni strateg, ki za prioriteto postavlja prvenstvo in pokal, v Ligi prvakov pa naj ekipa ne bi imela posebnega pritiska:

Srednjeevropska liga pomembnejša od Lige prvakov

"Dobili smo izredno močno skupino. Italijanska ekipa se je letos še okrepila in je eden od glavnih kandidatov za zaključni turnir. Bolgarov ne poznamo, o njih bomo še dobili informacije, Francozi pa so prav tako odlična ekipa. Vsaj Italijani in Francozi so na papirju boljši od nas, toda tudi lani je bil Unterhaching boljši, mogoče tudi Lennik, pa smo se naprej uvrstili mi. Ne glede na ime tekmeca bomo na vsaki tekmi poskušali zmagati. Bodo pa za nas prvenstvo, pokal in Srednjeevropska liga pomembnejša tekmovanja kot Liga prvakov."

Kapetan moštva Andrej Flajs bo v ekipi že 12. sezono, zaenkrat pa še ne more delati primerjav med lansko in letošnjo sestavo moštva:

"To bodo pokazali izključno rezultati, zdaj lahko rečem, da smo z ekipo zadovoljni, dobro smo zapolnjeni na vseh mestih. Mogoče bi nam prav prišel le še en libero, a denarni položaj nam nakupa igralca, ki bi razbremenil Aleša Fabjana, ne dovoljuje. Reprezentanti smo nekaj časa prebolevali neuspeh z evropskega prvenstva, toda zdaj smo že v pravih smernicah, povsem osredotočeni na delo v klubu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.