Šport > Nogomet
44 ogledov

Moyes: "Igralce boli, navajeni so zmag"

Guardiola Bayern München Manchester City Liga prvakov trening
1/18
EPA
David Moyes je na težko pričakovani novinarski konferenci pred tekmo s Šahtarjem v Ligi prvakov dejal, da je on sam odgovoren za slab začetek sezone Manchester Uniteda.

Angleški velikan bo šele kot deveto moštvo Premier League na torkovi tekmi Lige prvakov, kjer so si sicer že zagotovili napredovanje v osmino finala, ne pa tudi prvega mesta, gostil Šahtar. Ukrajinski prvak bi lahko Manchester Unitedu zadal nepredstavljiv tretji zaporedni domači poraz, potem ko so branilci angleškega naslova z 0:1 izgubili proti Evertonu in Newcastle Unitedu.

Rdeči vragi pod novim vodstvom tako slabo sezone niso začeli že 12 let, ko je bil, seveda, na klopi še mitski Sir Alex Ferguson. Moyesa čaka nova napeta tekma, po kateri bi lahko United izgubil prvo mesto v skupini A in v osmini finala naletel na težjega nasprotnika, da o novem medijskem linču seveda ne govorimo.

"Odzvali se bodo na pravi način"

"Igralce boli, ker so navajeni zmagovati," je na novinarski konferenci pred tekmo s "knapi" dejal Moyes. "Ko ne zmagamo, potem boli. Pričakovanja so takšna, da je potrebno zmagati na vseh tekmah. Odzvali se bodo na pravi način. Prevzemam popolno odgovornost za rezultate. Na srečo so bili dobri v Ligi prvakov, ampak ne tako dobri v Premier League, tudi zanje pa prevzemam odgovornost. Manjkalo nam je nekaj sreče, s katero bi bilo lahko povsem drugače."

Zdelo se je, da je United po visoki zmagi nad Bayerjem Leverkusnom (5:0), s katero si je matematično zagotovil napredovanje na zadnji tekmi, pod vodstvom Moyesa dokončno "kliknil", toda zadnji rezultati v prvenstvu so reči obrnili na glavo. 

Kagava "okej"

Na novinarski konferenci vidno napeti Moyes je potrdil, da so za domačo tekmo vprašljivi branilci Nemanja Vidić, Patrice Evra in Chris Smalling, japonski vezist Šindži Kagava pa naj bi bil po bizarnih težavah z želodcem ("Misli, da je preveč jedel," je po porazu z Newcastlom dejal Moyes) pripravljen za nastop.

"Šindži je danes treniral in mislimo, da bo jutri 'okej'," je še dodal Moyes. "Imamo nekaj poškodb, ki jih moramo še pregledati, preden jih uvrstimo v ekipo za tekmo."

Slabe novice za København: Ronaldo na seznamu

Real Madrid je v København za zadnjo tekmo skupinskega dela pripotoval tudi s Cristianom Ronaldom, ki je izpustil po en evropski, ligaški in pokalni obračun zaradi poškodbe/suspenza. Zelenica na stadionu Parken je zaradi vremena v tako slabem stanju, da domači sploh ne bodo opravili uradnega treninga, da bi jo čim bolj ohranili za tekmo, pred katero bo v ponedeljek ob 19. uri treniral le Madrid.

Drogba Galatasaray Juventus Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
V Realovi skupini B bo odločilna tekma na sporedu v Istanbulu, kjer lahko Galatasaray pred napredovanjem ustavi Juventus, brez možnosti niso niti Danci. Kapetan stare dame Gianluigi Buffon je na novinarski konferenci v Istanbulu zmanjševal vpliv vročega vzdušja, ki bo gotovo nosilo turške prvake.

Navijači ne dajejo golov

"Nisem še videl navijača, ki bi zabil gol. S tega vidika smo mirni. Veliko bo odvisno od našega odnosa in sposobnosti, da se spopademo s težavami, s katerimi se bomo soočili med tekmo," je dejal legendarni vratar branilcev scudetta.

"Kako bomo igrali, vam bom povedal po tekmi," je pred številnimi italijanskimi mediji v ponedeljek dejal njihov stari znanec, Galatasarayev trener Roberto Mancini. "Težko bo, glede na to, da nam 'igra' le en rezultat. Storili bomo vse za zmago, tudi publika bo pripomogla. Pomembna bo obramba, če bomo dobili gol, bo težko. Ne smemo se iztrošiti na začetku. Tekma traja 90 minut, ne pozabite. Juve brez Pirla? Gotovo bodo s tem nekaj izgubili. Imajo več igralcev, ki ga lahko nadomestijo, vsi so dobri, toda odsotnost se bo poznala."

Vroče bo tudi v skupini C, kjer Olympiakos le z boljšo razliko v golih vodi pred Benfico, ki na zadnji tekmi gosti v osmino finala že uvrščeni Paris Saint-Germain, grški rdeče-beli pa najslabše moštvo skupine Anderlecht. V skupini D se bosta za prvo mesto pomerila Bayern in Manchester City, a morajo gostujoči sinje modri zmagati s praktično nedosegljivo razliko.

Liga prvakov, skupinski del, zadnji krog:

Skupina A 

Torek ob 20.45:
Manchester United - Šahtar Doneck
Real Sociedad - Bayer Leverkusen

Skupina B

Ob 20.45:
FC København - Real Madrid
Galatasaray - Juventus

Skupina C

Ob 20.45:
Benfica - Paris Saint-Germain
Olympiakos - Anderlecht

Skupina D

Ob 20.45:
Bayern München - Manchester City
Viktoria Plzeň - CSKA Moskva

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.