Šport
46 ogledov

Celje in Gorenje v ligi Seha

Gorenje Velenje Goran Vadlja Kamenjašević / RK Gorenje Velenje
Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško so tudi na 27. rednem letnem zasedanju Zbora članov RZS na Brezovici dobili zeleno luč za nastopanje v mednarodni ligi Seha, so po zasedanju potrdili na RZS.

Predlog o igranju Celja PL in velenjskega Gorenja v ligi Seha sta že pred tem podprla Združenje 1. NLB Leasing lige ter predsedstvo RZS. Kluba se bosta 1. NLB Leasing ligi pridružila v končnici.

Da gre pri ligi Seha za izjemno močno tekmovanje, v katerega bosta slovenski ekipi pod okriljem RZS nastopili prvič, priča dejstvo, da so se kar štirje klubi Seha lige uvrstili v osmino finala letošnje lige prvakov, trije v četrtfinale, prvak Veszprem pa je igral tudi veliki finale tega tekmovanja, ki ima tudi lastno televizijo in veliko podporo medijev.

Najmočnejša slovenska kluba z igranjem v ligi pričakujeta večji obisk v dvoranah, večje povezovanje z navijači in s tem večje možnosti za sponzorske vložke, ki omogočajo nadaljnji razvoj klubov in slovenskega rokometa.

V regionalni ligi tudi Krim

Zbor članov je potrdilo tudi sodelovanje Rokometnega kluba Krim Mercator v regionalni ligi WRHL, Ljubljančanke pa bodo v domači ligi nastopale tudi od začetka državnega prvenstva, v katerem je v minuli sezoni državni prvak postal RK Zagorje.

Člani zbora so potrdili tudi zamenjavo več kot 50 let starega logotipa RZS ter vzpostavitev celostne grafične podobe Rokometne zveze Slovenije, ki po mnenju odgovornih na zvezi dobiva sodoben pridih ter možnost za še boljšo komunikacijo ter izpostavitev številnih projektov, s tem pa promocijo slovenskega rokometa. Uradni logotip Rokometne zveze Slovenije predstavlja stilizirana podoba igralca z žogo v naletu, tudi z značilnostmi slovenske pokrajine in izbranimi barvami, ki hkrati ustrezajo predlogu Olimpijskega komiteja Slovenije o razpoznavnih barvah slovenskega športa. Zveza bo še pred olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru dobila tudi novo spletno stran.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.